Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ТОМУ ЩО ЦІКАВО 💁‍♂️

     Інженерія — це бульбашки у шоколаді та американські гірки, лікування складних хвороб та підкорення космосу — процес під час якого теоретична наука набуває практичного застосування.
     Саме інженерія робить наше життя таким, як воно є.
     Мета «Інженерного тижня», який проходив в КЗ «Кам’янсько-Дніпровська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3» з 25 січня по 5 лютого – показати що наука та інженерія це в першу чергу не формули та визначення, а бажання знайти краще рішення та сміливість думки.
     Тема проєкту цьогоріч – Problem solving (розв’язання задач). Він не має на меті глибоке занурення учнів у конкретну тему або проблему, а продемонструвати, як з ідей народжуються рішення, а з мрій — винаходи. Цікавість — це те, що хочеться в одних учнів пробудити, а іншим допомогти хоч трохи її задовольнити. Цього року в Інженерному тижні рекомендовано участь для учнів з особливими освітніми потребами, щоб допомогти залучити їх до мейкерства та проведення досліджень, адже участь у STEM-проєктах насамперед стимулює розвиток мозку та креативності, що є важливим для всіх дітей без винятку, а також сприяє соціалізації одних та розвитку навичок емпатії в інших.
     Учні нашого закладу під керівництвом творчої групи вчителів (Валентини Школьної, Тетяни Дехтярьової, Юлії Різниченко, Наталії Заяць, Алли Рак, Дарини Оболенської) активно виконували завдання, які були запропоновані організаторами проєкту. Вони дізналися, що за допомогою речей, якими вони користуються в повсякденному житті, а саме: соломки та паперових стаканчиків для напоїв, паперу, скотчу, харчової соди, засобу для миття посуду, кольорового паперу та іншого, можна досягти таких несподіваних інженерних рішень.
     Учителі, спостерігаючи захоплення учнів під час процесу, продовжуватимуть брати участь у STEM-проєктах і залучати якомога більше школярів різних вікових категорій.
     Інженерний тиждень - це шанс для дітей закохатися в науку. І цей шанс був успішно використаний.

✍️Вчитель початкових класів, Юлія Різниченко



Середа, 17 Лютого 2021 09:14 | Переглядів: 316