Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ТЕРМІНОВІ ЗАХОДИ З ГІДРОДИНАМІЧНОГО ОЧИЩЕННЯ КНС КП "ВОДОКАНАЛ"

     Наприкінці січня 2021 р., працівниками комунального підприємства «Водоканал» було виявлено недоліки у роботі каналізаційних насосних станцій (далі-КНС) у м. Кам’янка-Дніпровська. Оперативно відреагувавши та обстеживши КНСи міста спеціалісти підприємства встановили, що через замулення приймального резервуара КНС№2 розташованого між вулицями Чкалова та Гоголя, двигун не в змозі перекачувати стічні каналізаційні води до КНС№1.
     ℹ Для довідки, каналізаційна система міста разом з каналізаційними насосними станціями, була запущена в експлуатацію у 1966 році. Протягом більш ніж півсторіччя приймальний резервуар КНС№2 приймав стічні каналізаційні води які перекачувались з КНС №№ 3 та 4. Надалі, за допомогою насосу стічні каналізаційні води з приймального резервуара КНС№2 перекачувались до приймального резервуара КНС№1, звідти до ГКНС (головної КНС), і вже після цього, стічні каналізаційні води всього міста насосами ГКНС перекачувались до очисних споруд.
     ❗ Перед керівництвом КП «Водоканал» та міської ради постала проблема, яку потрібно було оперативно вирішувати. Не вжиття оперативних дієвих заходів могло призвести до ряду негативних наслідків. Через перегрів міг вийти з ладу насос КНС№2. Це могло призвести вимкнення як КНС №№ 2, 3 та 4 і як наслідок їх підтоплення та розливу неочищених стічних каналізаційних вод. Одночасно від даної ситуації постраждали мешканці багатоповерхівок міста.
     👷 З метою недопущення виходу з ладу КНС№2, в той час, як керівництво громади та підприємства вишукували варіанти не допущення аварії та пов’язаної з нею надзвичайної ситуації, співробітники КП «Водоканал» розпочали першочергові заходи з розчищення прилеглої до приймального резервуара КНС№2 території, що б мати доступ до резервуара. Задля недопущення підтоплення та розливу неочищених стічних каналізаційних вод, співробітники відкачували та транспортували їх за допомогою наявних вакуумних асенізаторських машин. Одночасно із цим вишукувались та велись перемовини з організаціями які спеціалізуються на очищенні каналізаційних мереж і було підготовлено можливість під’їзду до КНС великовагового спеціалізованого транспорту.
     ✅Злагодженими діями КП «Водоканал», керівництва та профільних відділів виконкому міськради було знайдено підприємство, працівники якого могли оперативно приступити до розв'язання поставленої задачі. Після підготовки необхідних документів, в ході проведення четвертої сесії дев’ятого скликання депутати Кам’янсько-Дніпровської міської ради одноголосно підтримали рішення про виділення коштів КП «Водоканал» на проведення поточного ремонту каналізаційних колекторів.
     👨‍🔧 Протягом декількох днів працівники ТОВ «Відновлення інженерних систем», за допомогою наявного у них обладнання, а саме мулососу на базі вантажного автомобіля «МАЗ» та гідромеханічної чистки на базі вантажного автомобіля «МАЗ», проводили розчищення приймальних резервуарів КНС №2, КНС№1 та ГКНС.
     👉 Як результат двотижневої кропіткої, напруженої роботи, виникнення аварії попереджено і населення не відчуло на собі незручностей пов’язаних з роботою каналізаційних мереж. Крім того, як зазначає керівництво КП «Водоканал», насоси КНС №№2,1 та ГКНС на даний час працюють в штатному режимі, без перевантаження і як результат помічається економія у споживанні ними електричної енергії. Надалі планується провести розчищення приймальних резервуарів решти КНС у місті.
     ⚠ Користуючись нагодою звертаємось до мешканців громади з великим проханням. В ході проведення очисних робіт з приймальних резервуарів вилучено значну кількість сторонніх предметів, таких як пластикові пляшки, поліетилен, побутові відходи тощо. Раніше були непоодинокі випадки вилучення з каналізаційних мереж мішків зі сміттям. Давайте поважати один одного та віддану працю співробітників комунальних підприємств. Не змивайте у каналізацію побутові відходи та сміття, не забруднюйте колодязі сторонніми предметами, оскільки через необачні дії однієї особи можуть надалі постраждати десятки споживачів.

✍️Відділ мобілізаційної і оборонної роботи,
надзвичайних ситуацій та зв’язку із
правоохоронними органами Кам’янсько-
Дніпровської міської ради



Вівторок, 16 Лютого 2021 13:43 | Переглядів: 380