Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

ЗАХОДИ БЕЗПЕКИ ПРИ ОЖЕЛЕДИЦІ – ІНФОРМУЄ ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ

Для зниження ймовірності отримання травми під час ожеледі та ожеледиці слід прийняти ряд заходів:

1. Підготуйте нековзне взуття з підошвою на мікропористій основі (найправильніше взуття при ожеледі - з ребристою підошвою і широким носом.);
2. Модницям рекомендовано відмовитися від високих каблуків;
3. Дивіться собі під ноги, намагайтеся обходити небезпечні місця;
4. Якщо крижану «калюжу» обійти неможливо, пересувайтеся по ній невеликими легкими кроками.

Ступивши на слизьку поверхню, не уповільнює, а, навпаки, по можливості прискорте крок. При цьому ноги в колінах тримайте трохи зігнутими. Руки ні в якому разі не можна тримати в кишенях, це збільшує ймовірність падіння - вони знадобляться вам для балансу, а якщо почнете падати, то зможете на них опертися.

Руки по можливості повинні бути вільні. Намагайтеся не носити важкі сумки, не тримайте руки в кишенях.
При ожеледі пересувайтеся обережно. Наступати слід на всю підошву, ноги злегка розслабте в колінах.
Якщо ви почали падати, то постарайтеся згрупуватися: притиснути підборіддя до грудей, лікті до боків. При цьому можна спробувати присісти, щоб не падати з усією висоти свого зросту. Падати найбезпечніше на бік.
Людям похилого віку рекомендується використовувати тростину з гумовим наконечником або спеціальну палицю з загостреними шипами.

Будьте гранично уважним на проїжджій частині дороги: не поспішайте, і тим більше не біжіть.
Якщо Ви посковзнулися:
- присядьте, щоб знизити висоту падіння;
- в момент падіння постарайтеся згрупуватися, і, перекотившись, пом'якшити удар об землю;
- не намагайтеся врятувати речі, які несете в руках;
- не поспішайте піднятися, огляньте себе, чи немає травм;
- попросіть перехожих допомогти.
Пам'ятайте: особливо небезпечні падіння на спину, горілиць, так як велика ймовірність струсу мозку. При отриманні травми обов'язково зверніться до лікаря за наданням медичної допомоги.

ВОДІЯМ ПРИ ОЖЕЛЕДИЦІ СЛІД КОРИСТУВАТИСЯ ТАКИМИ ПРИЙОМАМИ БЕЗПЕЧНОГО ВОДІННЯ

Слід їхати дуже повільно, обачно і виключно плавно.
З'їжджаючи з крутого схилу або під'їжджаючи до повороту потрібно заздалегідь переключитися на нижчу передачу, щоб не вдаватися, по можливості, до гальмування.
Обмерзлі підйоми намагайтеся долати на кілька підвищеній швидкості, щоб на самому підйомі не довелося перемикати передачі, а можна було навіть поступово зменшувати натискання на педаль газу.
На перехрестях остерігайтеся зіткнення з машинами, такими в поперечному напрямку. Краще почекати з виїздом на перехрестя, ніж поставити себе під удар машини, якою керує необережний водій.
На пішохідних переходах і в інших місцях можливої появи пішоходів на проїжджій частині, проявляйте підвищену обережність. Пам'ятайте, що пішохід також йде по вкритій льодом дорозі і не має можливості швидко зупинитися.
При русі по обледенілій дорозі не слід підвищувати швидкість, сподіваючись на протиковзкі матеріали, якими посипають дороги.
Небезпечний при ожеледі і щойно випавший сніг, який маскує обмерзлі покриття. Рух можна починати з другої передачі, щоб зменшити тягове зусилля на ведучих колесах. Коли колеса буксують, виділяється велика кількість тепла, що призводить до танення дорожнього покриття і погіршення початкових умов руху.
Для всіх маневрів автомобіля, пов'язаних з поворотом, треба розраховувати на темп руху уповільнений (мінімум на 10-15%) у порівнянні з літніми умовами. Про це потрібно пам'ятати при перестроюванні з одного ряду в інший, до і після обгону або випередження.
Виїзд на смугу зустрічного руху відбувається з помірною швидкістю і, тільки після, збільшується до меж, необхідних для обгону автомобіля.
Зазор між автомобілями при обгоні повинен бути збільшений як мінімум в два рази в порівнянні зі звичайними умовами руху.
В цей же час не слід близько під'їжджати до краю проїжджої частини, так як випадковий заїзд одним колесом на засніжене узбіччя легко може викликати бічний занос автомобіля.
Повернення на свою смугу руху також має відбуватися після зниження швидкості, але не нижче швидкості обгоняємого автомобіля.

 



Понеділок, 21 Грудня 2020 11:28 | Переглядів: 460