Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ВИДІЛЕННЯ КОШТІВ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНОЇ РАЙОННОЇ ЛІКАРНІ, ЗВЕРНЕННЯ ДЕПУТАТІВ ЩОДО СТВОРЕННЯ ЕНЕРГОДАРСЬКОГО РАЙОНУ ТА ІНШЕ – ПІДСУМКИ ЗАСІДАННЯ СЕСІЇ МІСЬКОЇ РАДИ

У вівторок, 14 липня поточного року відбулась чергова тридцять восьма сесія Кам’янсько-Дніпровської міської ради восьмого скликання. Цього дня депутатським корпусом розглядалось понад 60 питань, які напередодні було опрацьовано у профільних комісіях.
👨‍💼Таким чином, рішеннями тридцять восьмої сесії на 2021 рік встановлені на території Кам’янсько- Дніпровської міської об’єднаної територіальної громади:
📌ставки єдиного податку для фізичних осіб-підприємців;
📌ставки та пільги зі сплати земельного податку;
📌ставки та пільги зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки;
📌ставку податку на майно в частині транспортного податку;
📌ставку туристичного збору
До того ж, депутатами міської ради затверджено тарифи на платні соціальні послуги в комунальній установі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Кам'янсько-Дніпровської міської ради Кам'янсько-Дніпровського району Запорізької області на 2020 рік, а також прийняті уточнення до Переліку об’єктів комунальної власності Кам’янсько-Дніпровської міської об’єднаної територіальної громади Першого типу, що плануються передати в оренду у 2020 році на аукціоні. Низка питань, які були розглянуті цього дня, стосувалася внесення змін до вже діючих програм.

МЕДИЦИНА ТА СОЦІАЛЬНА СФЕРА

Тож, на засіданні сесії 14 липня депутатами Кам’янсько-Дніпровської міської ради прийнято рішення щодо виділення районному бюджету 👉з місцевого бюджету громади 100,00 тис. грн. (в рамках реалізації Програми фінансової підтримки комунальних закладів охорони здоров’я Кам’янсько-Дніпровського району) на поточний ремонт, налаштування та калібрування цифрового флюорографа 🏥Кам’янсько-Дніпровської Центральної районної лікарні.
Крім того, рішенням міської ради районному бюджету направлено кошти для надання одноразової допомоги, тим самим реалізовано заходи Програми надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування після досягнення 18-річного віку на території об’єднаної територіальної громади Кам′янсько – Дніпровської міської ради.

ОСВІТА

Цього ж дня депутати прийняли рішення про виділення коштів для закладів освіти Кам’янсько-Дніпровської громади, зокрема:
✅для КЗДО (ясла-садок) «Топольок» 10,2 тис. грн. - на придбання насосної станції, а також двох водонагрівачів в ясельну та молодшу групу для купання дітей в літній час;
✅на виготовлення проєктно-кошторисної документації на реконструкцію модемів по 49,5 тис грн. для: КЗДО (ясла-садок) «Оленка», КЗ «Кам’янсько-Дніпровська районна гімназія «Скіфія», КЗ "Навчально-виховний комплекс «Дитячий садок-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів», КЗ «Кам’янсько-Дніпровська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3», КЗ «Великознам’янська ЗОШ І-ІІІ ступенів №3», а також 49,2 тис. грн. для я/садок «Барвінок».

КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО ТА БЛАГОУСТРІЙ

Рішенням депутатів міської ради від 14 липня виділено кошти комунальним підприємствам нашої громади, а саме для:
✅КП «Водоканал» - 49,5 тис. грн на придбання зварювального генератора Hyundai DHYW 210 AC та перфоратора Zippep ZI-BHA 1500D (реалізація Програми забезпечення населення громади якісною питною водою);
✅КП «Агрознам’янка» - 99,27 тис. грн. на придбання матеріалів для утримання і ремонту вуличного освітлення, а також 150,0 тис. грн. на оплату у другому півріччі електроенергії для вуличного освітлення (реалізація Програми зовнішнього освітлення населених пунктів громади);
✅КД МКП «Карат» - 45,7 тис. грн. на придбання матеріалів для утримання і ремонту вуличного освітлення (реалізація Програми зовнішнього освітлення населених пунктів громади).
✅До того ж, в рамках реалізації Програми благоустрою населених пунктів громади, депутатами міської ради прийнято рішення щодо фінансування КД МКП «Карат» для придбання дитячого ігрового обладнання та для сплати виготовлення проєктно-кошторисної документації з метою проведення капітальних ремонтів тротуарів парків Шкільний, Перемоги, а також капітального ремонту системи водовідведення зливових вод парку Шкільний.

АДМІНІСТРАТИВНО-ТЕРИТОРІАЛЬНА РЕФОРМА ТА СТВОРЕННЯ НОВИХ РАЙОНІВ

На засіданні депутати Кам’янсько-Дніпровської міської ради затвердили текст звернення міської ради до Президента України, Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України, голів Запорізької обласної державної адміністрації та Запорізької обласної ради відносно питання проведення в Запорізькій області адміністративно-територіальної реформи та створення нових районів, тим самим підтримавши звернення своїх колег Енергодарської міської ради. ☑️Йдеться про те, що у січні 2020 року, за результатами консультацій з Міністерством розвитку громад і територій України, на засіданні Робочої групи з підготовки пропозицій щодо проєкту законодавчого акта про удосконалення адміністративно-територіального устрою Запорізької області, під керівництвом голови Запорізької ОДА Віталія Туринка та за участю керівників управлінь Запорізької ОДА, був погоджений варіант моделі адміністративно - територіального устрою області, який передбачає створення п’яти районів☑️: Запорізького, Мелітопольського, Бердянського, Енергодарського та Пологівського із відповідними центрами, як найоптимальніший та такий, що повністю відповідає методичним рекомендаціям.
Однак, в оприлюдненому тексті проєкту постанови Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» (реєстраційний №3650 від 15.06.2020), який 12.06.2020 Кабінет Міністрів України підтримав на позачерговому засіданні, замість Енергодарського району (з адміністративним центром у місті Енергодар), заплановано створення Василівського району (з адміністративним центром у місті Василівка)».
При цьому не були враховані офіційні рекомендації Запорізької ОДА та норми Методичних рекомендацій щодо критеріїв формування адміністративно-територіальних одиниць субрегіонального (районного рівня).
📍Так, відповідно до норм Методичних рекомендацій адміністративними центрами адміністративно-територіальних одиниць субрегіонального (районного рівня) повинні бути визначені міста, чисельність постійного населення яких становить не менше, ніж 50 тисяч осіб. Саме цим критерієм керувалась Робоча група Запорізької ОДА, запропонувавши місто Енергодар (53,5 тисячі жителів) адміністративним центром новоствореного району. Для порівняння, у місті Василівка мешкає 13 тисяч осіб.
📍Крім того, місто Енергодар має статус міста обласного підпорядкування. У першому варіанті моделі адміністративно-територіального устрої нашої області усі міста обласного підпорядкування з населенням понад 50 тисяч осіб були визначені адміністративними центрами новостворених районів (м. Запоріжжя - Запорізький район, м. Бердянськ - Бердянський район, м. Мелітополь - Мелітопольський район).
📍Також місто Енергодар - одне з небагатьох міст України, яке є містом-донором. Натомість, місто Василівка є дотаційним районним містом.
📍Важливим є також питання логістики новоствореного району. Зі 188 тисяч жителів майбутнього району - 132 тисячі проживає в населених пунктах, які розташовані у безпосередньої близькості (або в нормативних межах) до міста Енергодара (м. Енергодар - 53,5 тис. осіб, Кам'янсько-Дніпровський район - 39 тис. осіб, Великобілозерський район - 9 тис. осіб, м. Дніпрорудне - 18,5 тис. осіб, с. Балки - 6 тис. осіб, с. Мала Білозерка - 6 тис. осіб). Зазначимо, що відстань між населеними пунктами Кам’янсько-Дніпровської міської об’єднаної територіальної громади та міста Енергодар становить: м. Кам’янка-Дніпровська – 22,9 км, с. Велика Знам’янка – 34,3 км, с. Новоолексіївка – 60,5 км.
📍Ще одним доводом необхідності утворення районного центру в місті Енергодар є розташування на його території важливого стратегічного ядерного об’єкта - Запорізької атомної електростанції. Цей факт передбачає прийняття керівництвом району рішень щодо забезпечення відповідної інфраструктури, щодо заходів забезпечення безпеки та отримання відповідних допусків (питання національної безпеки), а також тісну взаємодію з органами місцевого самоврядування. Зазначені функції не можуть бути виконані ефективно, якщо керівництво району не буде знаходитися у місті Енергодар, яке має відповідні кадри.
📍Вагомим фактором є й те, що у місті Енергодарі є вся необхідна для функціонування районних органів влади соціальна інфраструктура, приміщення та професійні кадри (національна поліція, прокуратура, СБУ, податкова інспекція, спеціальна медико - санітарна частина тощо).
Відповідно до статті 132 Конституції України, територіальний устрій України ґрунтується на засадах єдності та цілісності державної території, поєднання централізації і децентралізації у здійсненні державної влади, збалансованості і соціально-економічного розвитку регіонів, з урахуванням їх історичних, економічних, екологічних, географічних і демографічних особливостей, етнічних і культурних традицій. З урахуванням критеріїв зазначеної статті, на території Василівського, Кам'янсько- Дніпровського, Великобілозерського, Михайлівського районів та міста Енергодар доцільно створити саме Енергодарський район з адміністративним центром у місті Енергодар.
Враховуючи вищезазначене, з метою захисту законних прав та інтересів жителів Кам’янсько-Дніпровської міської об’єднаної територіальної громади, депутати Кам’янсько-Дніпровської міської ради звернулися до Президента України, Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України, голів Запорізької обласної державної адміністрації та Запорізької обласної ради щодо внесення змін до проєкту Постанови Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів».

Підсумовуючи результати засідання тридцять восьмої сесії, зазначимо, що 14 липня депутатами Кам’янсько-Дніпровської міської ради були розглянуті та прийняті всі питання порядку денного.

Тетяна Пшенична
начальник відділу організаційної та інформаційної роботи
виконавчого комітету Кам’янсько-Дніпровської міської ради



Четвер, 16 Липня 2020 14:23 | Переглядів: 963