Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ЗМЕНШЕННЯ СТАВКИ ПОДАТКУ НА НЕРУХОМІСТЬ ЗА ІНІЦІАТИВИ ГОЛОВИ ГРОМАДИ, ВИДІЛЕННЯ КОШТІВ ДЛЯ МЕДИЧНИХ ЗАКЛАДІВ РАЙОНУ ТА ІНШЕ – РЕЗУЛЬТАТИ ЗАСІДАННЯ СЕСІЇ МІСЬКОЇ РАДИ

12 червня поточного року відбулась чергова тридцять сьома сесія Кам’янсько-Дніпровської міської ради восьмого скликання.

Депутатським корпусом на засіданні, яке проходило під головуванням міського голови Володимира Антоненка, було розглянуто понад вісімдесяти питань порядку денного. Перед цим проєкти рішень детально було опрацьовано у профільних депутатських комісіях.
Низка питань, які були розглянуті цього дня, стосувалася прийняття нових програм та змін до вже діючих. Тож, прийнято Програму оздоровлення та відпочинку дітей громади, а також внесено зміни до: Програми підтримки мешканців громади «Соціальна допомога»; Програми співфінансування нового будівництва амбулаторії монопрактики в с. Велика Знам’янка; Програми фінансової підтримки комунальних закладів охорони здоров’я; Програми благоустрою населених пунктів; Програми будівництва, ремонту, утримання вулично-дорожньої мережі та підвищення безпеки руху на території громади; Програми з організації рятування людей на водних об’єктах; Програми запобігання підтоплення території громади тощо.
До того ж, рішеннями сесії затверджено Порядок направлення дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, Перелік адміністративних послуг, що надаються через відділ «Центр надання адміністративних послуг», Положення про конкурс на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти Кам’янсько-Дніпровської міської ради та Типову форму Контракту з ним. 

СТАВКИ ПОДАТКІВ

Як зазначалося у наших попередніх публікаціях, з метою полегшення податкового тягаря на жителів та суб’єктів господарювання нашої громади, голова громади Володимир Антоненко 12 червня на сесії Кам’янсько-Дніпровської міської ради виніс на розгляд депутатів питання щодо зменшення розміру ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, для фізичних осіб, а також щодо зміни зональності в населених пунктах громади. За результатами сесії, депутатським корпусом підтримано ініціативу Володимира Володимировича. «Безперечно, надходження від податку на нерухоме майно наповнюють місцевий бюджет, але ситуація вимагає послабити фінансове навантаження на наших людей та бізнес громади», - зазначив голова громади.

Таким чином, відповідно до прийнятого рішення, ставка податку для об’єктів нерухомості (будівель торговельних), що перебувають у власності фізичних осіб, вже цього складатиме для першої зони розташування – 1% розміру мінімальної заробітної плати за 1 квадратний метр та відповідно 0,5% для другої зони розташування. До того ж, зазначеним рішенням внесено зміни до меж зон розташування. Так, у місті Кам’янка-Дніпровська до першої зони відносяться: вул. Центральна до вул. Амурської, вул. Ярослава Мудрого до пров. Гвардійського, вул. Гоголя до вул. Мічуріна, вул. Смирнова – від вул. Гоголя до вул. Польової, вул. Чкалова до вул. Мічуріна. До другої зони – всі інші вулиці та провулки міста.
Тож, наприклад, до прийняття зазначеного рішення, ставку 1,5% сплачували усі власники (фізичні особи), торговельні будівлі яких знаходилися по вулиці Центральна (в першій зоні). Відповідно до нового рішення від 12 червня, межі першої зони та ставку податку зменшено, а отже знижену ставку - 1% сплачуватимуть тільки фізичні особи, торговельні будівлі яких знаходяться по вулиці Центральна до вулиці Амурська. Ті, чия нерухомість не розташована у першій зоні по вулиці Центральна, сплачуватимуть 0,5% розміру мінімальної заробітної плати за 1 квадратний метр.
У селі Велика Знам’янка до першої зони відносяться: вул. Українська від №74-86, №91-101, провулок Поштовий. До другої зони – всі інші вулиці та провулки села.

МЕДИЦИНА

На засіданні сесії 12 червня депутатами Кам’янсько-Дніпровської міської ради прийнято рішення щодо виділення районному бюджету з місцевого бюджету громади 869,37 тис. грн. для:
1. КНП «Кам’янсько-Дніпровська Центральна районна лікарня» Кам'янсько-Дніпровської районної ради 706 953 грн.:
- для оплати праці з нарахуваннями – 246 017 грн.;
- для забезпечення оплати за водопостачання та водовідведення – 420 936 грн.;
- на оплату за спожиту електроенергію – 40 000 грн.
2. КНП «Кам'янсько-Дніпровський Центр первинної медико-санітарної допомоги» Кам’янсько-Дніпровської районної ради 162 418 грн.:
- для оплати комунальних послуг та енергоносіїв – 123 400 грн.;
- для закупівлі вакцини відповідно до ЗУ «Про протидію захворюванню на туберкульоз» - 39018 грн.
Зазначимо, що з початку 2020 року для районних закладів охорони здоров’я з бюджету Кам’янсько-Дніпровської громади загалом виділено власних коштів 1 640 589,00 грн. та державну медичну субвенцію – 3 762 100 грн.
У межах реалізації заходів Програми співфінансування нового будівництва амбулаторії монопрактики в с.Велика Знам’янка по вулиці Гоголя, 50, з бюджету громади направлено кошти на оплату за проєктні та вишукувальні роботи «Буріння розвідувально-експлуатаційної свердловини для побутового водопостачання», а також для проведення відповідних робіт з буріння розвідувально-експлуатаційної свердловини для побутового водопостачання за тією ж адресою.

ОСВІТА

На початку зауважимо, що розпорядженням голови Запорізької обласної державної адміністрації від 20.05.2020, для нашої громади зменшено обсяг субвенції з державного бюджету місцевим на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» на суму 121,4 тис. грн. Отже, у зв’язку з цим, були внесені зміни й на рівні місцевого бюджету громади.
Цього ж дня депутати прийняли рішення про виділення коштів для закладів освіти Кам’янсько-Дніпровської громади, зокрема, на:
- поточні ремонти систем опалення КЗ «Великознам’янська ЗОШ І-ІІІ ступенів №3», КЗ навчально-виховний комплекс «Дитячий садок-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів», КЗ Кам’янсько-Дніпровська районна гімназія «Скіфія»; КЗ «Будинок дитячої творчості»;
- автоперевезення учнів загальноосвітніх закладів на щорічне зовнішнє незалежне оцінювання;
- встановлення громовідводів у закладах освіти громади;
- придбання дверей для приміщення щитової, дверей з віконцем для видачі їжі з харчоблока; кухонного приладдя (каструль, контейнерів), ваг електронних, змішувачів для води, стелажу з нержавіючої сталі - для КЗДО «Топольок»;
- придбання двокамерного холодильника для зберігання молочної продукції, матеріалів для ремонту стелі павільйонів та господарського приміщення - для КЗДО «Берізка»;
- послуги з виготовлення проєктно-кошторисної документації на виконання робіт з монтажу обладнання системи газопостачання для КЗ МДЮСШ «Колос».

СОЦІАЛЬНА СФЕРА

Для реалізації Програми оздоровлення та відпочинку дітей Кам’янсько-Дніпровської міської об’єднаної територіальної громади на 2020-2022 роки та з метою належної організації процесу оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, з бюджету громади направлено кошти на придбання путівки до дитячого закладу оздоровлення та відпочинку, а також на організацію перевезення організованих груп дітей до дитячих оздоровчих закладів та у зворотному напрямку, які направляються на оздоровлення по путівках, що виділені з обласного бюджету.

КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО ТА БЛАГОУСТРІЙ

Рішенням депутатів міської ради від 12 червня комунальному підприємству «Карат» виділено кошти:
- на оплату суспільно-корисних робіт для подальшого погашення заборгованості зі сплати аліментів;
- на оплату послуг для проведення дезінфекції місць відпочинку населення міста Кам’янка-Дніпровська;
- на придбання 20 тонн піску для дитячих майданчиків;
- на придбання чотирьох дорожніх нерівностей та двох дорожніх знаків «Пагорб» для встановлення біля КЗ «Кам’янсько-Дніпровська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3» по провулку Дружба, а також – дорожніх знаків для забезпечення безпеки руху на дорогах комунальної власності;
- для забезпечення рятувального посту човном КОLIBRI KM-360Д та мотором PARSUN T9 8 BMS.
Комунальному підприємству «АГРОЗНАМ’ЯНКА» рішенням сесії профінансовано:
- придбання хімічного засобу для знищення рослинності вздовж узбіччя тротуарів;
- оплату послуг для проведення дезінфекції місць відпочинку населення с. Велика Знам’янка;
- поточний ремонт фонтану.


Як підсумок, 12 червня 2020 року усі питання порядку денного тридцять сьомої сесії було розглянуто та прийнято відповідні рішення. «Депутати Кам’янсько-Дніпровської міської ради, традиційно, продемонстрували виважену позицію та продуктивну роботу», - на завершення зазначив голова громади Володимир Антоненко.

Тетяна Пшенична
начальник відділу організаційної та інформаційної роботи
виконавчого комітету Кам’янсько-Дніпровської міської ради

Фото: Валентина Овчатова



Четвер, 25 Червня 2020 16:10 | Переглядів: 470