Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

💐🙋‍♂️💁‍♀️КАМ’ЯНСЬКО-ДНІПРОВСЬКА ГРОМАДА - НАЙЯСКРАВІШІ ПОДІЇ НАВЧАЛЬНОГО РОКУ, ЩО МИНУВ

     👍Навчальний рік 2019/2020 у закладах середньої освіти нашої Кам’янсько-Дніпровської міської об’єднаної територіальної громади був яскравим та насиченим цікавими подіями, але, водночас, й дуже незвичним. Інновації у навчальному процесі, новітні підходи, методики та технології в умовах карантину – стали справжнім іспитом не тільки для наших учнів, але й для їхніх педагогів та батьків, який спільними зусиллями вони гідно витримали. Навчальний рік минув, залишивши по собі не тільки нові отримані знання та досвід, але й незабутні спогади. Для кожної школи вони свої. Колективи усіх шкіл громади, виконавчий комітет Кам’янсько-Дніпровської міської ради та редакція газети «Знамя Труда» до свята Останнього дзвоника підготували спільний проєкт 💥«НАЙЯСКРАВІШІ ПОДІЇ НАВЧАЛЬНОГО РОКУ, ЩО МИНУВ». Отже, пригадаємо разом цей рік.
1️⃣🇺🇦КЗ «ВЕЛИКОЗНАМ’ЯНСЬКА ЗОШ І-ІІІ СТУПЕНІВ №1»: З УКРАЇНОЮ В СЕРЦІ
     Батьківщина починається з батька і матері, з оселі, де ми вперше побачили світ, з подвір’я, по якому ми бігали, з села чи міста, де ми народилися. А Україна - це наш спільний дім, це наша Батьківщина.
     На початку 2020 року, 24 січня, у школі були проведені пізнавальні класні години під гаслом: «Ми пишаємося, що ми – українці, а наша Вітчизна-Україна», присвячені Дню Соборності України. Їх головною метою стало виховання поваги та любові до Батьківщини, національної свідомості учнів і людської гідності, ціннісних життєвих навичок, відродження паростків духовності, формування рис громадянина української держави.
     Діти з трепетом у душі прикріплювали сердечка до карти нашої соборної, незалежної України, щоб наша ненька була захищена любов’ю наших сердець. А ланцюжок, створений учнями та вчителями школи - це символ злагоди та глибокої віри у щасливе майбутнє нашої Батьківщини!
2️⃣👩‍🎓КЗ «КАМ’ЯНСЬКО-ДНІПРОВСЬКА РАЙОННА ГІМНАЗІЯ «СКІФІЯ»»: ПЕРЕМОГИ В ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ЗМАГАННЯХ ОБЛАСНОГО РІВНЯ
     Найяскравішими подіями 2019/2020 навчального року в КЗ «Кам’янсько-Дніпровська районна гімназія «Скіфія»» були перемоги наших учнів у інтелектуальних змаганнях обласного рівня – олімпіадах та МАН.
     Так, переможницею ІІ (обласного) етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України стала учениця 11 класу Авєдікова Анна (науковий керівник Л.М.Співак), яка у секції «Зарубіжна література» захищала свою роботу «Тема дуелі у творчості І.С. Тургенєва» і посіла ІІ місце. У цій же секції представляла роботу «Тема балу в контексті культурної традиції в романі-епопеї «Війна і мир»» учениця 10 класу Оверко Анна (науковий керівник Л.М. Співак) і посіла ІІІ місце.
     Казакова Катерина, учениця 9 класу, посіла ІІ місце в секції «Валеологія», захистивши своє дослідження на тему «Корекція та профілактика короткозорості учнів в освітньому процесі гімназії «Скіфія»» (науковий керівник Бескоровайна К.В.).
     В секції «Історичне краєзнавство» переможницею стала учениця 11 класу гімназії Діана Черненко. Вона успішно захистила роботу «Польська сторінка Великого терору: репресії на теренах Кам’янсько-Дніпровського району» (науковий керівник Л.В. Олененко) та посіла перше місце в обласному етапі і отримала запрошення представити своє дослідження в Києві на ІІІ, фінальному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту.
     ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з англійської мови посіла учениця 10 класу Гераскіна Вікторія, яку підготувала Портнова Ірина Марківна.
     Учениця 11 класу Сіроклин Катерина стала переможницею (ІІІ місце) в обласній олімпіаді з фізичної культури (учитель - Хіврич Максим Олександрович).
3️⃣💑КЗ «ВЕЛИКОЗНАМ’ЯНСЬКА ЗОШ І-ІІ СТУПЕНІВ № 2»: ПОДАРУНОК НАЙМОЛОДШИХ УЧНІВ ДО 8 СВЯТА БЕРЕЗНЯ
     Слово «мама» росте з нами тихо, як тихо ростуть дерева, сходить сонечко, розквітає квітка, з’являється веселка. З букви – краплинки та звуку-сльозинки народилося одного дня на світ святе слово «мама», мовлене вустами немовляти. Цього року з нагоди 8 Березня - Міжнародного жіночого дня своїм любим матусям, бабусям та всім жінкам школи учні початкової ланки подарували святковий гарний настрій і найкращі концертні номери. Присутні насолоджувалися чудовим співом, танцями та жартівливими номерами дітей, а після кожного виступу щедро нагороджували їх оплесками. Багато ніжних, лагідних, приємних слів цього дня звучало зі сцени про жінку, маму, бабусю.
     Весь колектив, звертаючись до випускників – дев’ятикласників своєї школи, бажає досягти всього, що на меті, легко пройти вибрані шляхи. «Школа – це маленький Всесвіт. За ці роки вона перетворилася для вас на другий дім. Тут ви вчились дружити та любити, бути відповідальними, розуміти інших. Вірте у світле майбутнє – воно чекає на вас за порогом школи!»
4️⃣🤲КЗ «НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС «ДИТЯЧИЙ САДОК-ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І-ІІІ СТУПЕНІВ»: ДОБРО НАШИМИ ДОЛОНЯМИ
     Добрих справ мало не буває, а коли добро вершиться з усього серця, то відчуваєш причетність до чудових і прекрасних змін, щирих посмішок і теплого відношення один до одного, адже це найголовніші почуття, які роблять нас людьми. Саме тому всі учні нашого КЗ «Навчально-виховний комплекс «Дитячий садок-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів»долучилися до #ЩедрогоВівторока, організувавши наступні події:
- Допомога літнім людям ветеранам Другої світової війни;
- Адресна допомога учениці нашої школи, яка потребує серйозної медичної допомоги;
- Збір іграшок, книг, шкільного приладдя для дітей позбавлених батьківського піклування;
- Екологічна акція «Посади своє дерево»;
- Пошив екосумок на уроках трудового навчання.
     Люди будьте добрішими… Бережіть один одного! Бо ми важливі!
5️⃣🤸‍♂️КЗ «ВЕЛИКОЗНАМ’ЯНСЬКА ЗОШ І-ІІ СТУПЕНІВ № 4»: ВЕСЕЛІ СТАРТИ
«Потрібно підтримувати міцність тіла, щоб зберегти міцність духу.» Віктор Гюго
     З метою залучення дітей до спорту в КЗ «Великознам’янська ЗОШ І-ІІ ступенів №4», 6 лютого були проведені «Веселі старти» серед молодших школярів – найяскравіша подія навального року 2019/2020. До програми змагань входили підготовка команд до свята: дії капітана, емблема, девіз, привітання журі, привітання суперників, оформлення стінної газети, а також підтримка вболівальників. Змагання виявились справжнім святом для учнів, які завзято бігали, стрибали, долали перешкоди. Всі команди показали справжню спритність, командну єдність та спортивну підготовку. Ніхто не залишився обділеним. Усі отримали грамоти за виборені призові місця в різних номінаціях.
6️⃣🤾‍♀️КЗ «КАМ’ЯНСЬКО-ДНІПРОВСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І-ІІІ СТУПЕНІВ №3»: СВЯТО ПОКРОВИ
     Якщо говорити про найяскравіші події року, то у КЗ «Кам’янсько-Дніпровська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3» кожна подія яскрава. Зазвичай, це шкільні свята. Дивлячись на те, як проходить ця передсвяткова метушня, коли хтось вчить останні рядки свого вірша, хтось повторює пісню, а деякі дівчата так і стоять біля шкільних дзеркал, то можна сказати, що всі отримують величезну насолоду. І ось воно свято! Вже стало доброю традицією проводити свята на шкільному подвір’ї. Це дуже весело, яскраво та позитивно. В цьому навчальному році в такому руслі ми провели свято Покрови. На шкільному подвір’ї гучно лунали козацькі пісні та танцювали запальні таночки! Дякуючи батькам був організований шкільний ярмарок з солодощами та смачними напоями. Передаючи естафету вчителям фізкультури, діти позмагалися в різних козацьких перешкодах. І як результат: у всіх чудовий настрій, позитивні емоції та чарівна усмішка на дитячих обличчях!
     Користуюсь нагодою, хочемо привітати учнів, педагогічний колектив, батьків з закінченням навчального року. Рік був складний, але разом ми все подолали. Вітаємо усіх зі святом останнього дзвоника, з успішним закінченням ще одного шкільного року, який кожному подарував нові знання, нові враження, нові думки та почуття! Бажаємо всім здоров’я, терпіння та позитивних емоції продовж літніх канікул!
7️⃣👨‍👧‍👦КЗ «ВЕЛИКОЗНАМ’ЯНСЬКА ЗОШ І-ІІІ СТУПЕНІВ №3»: ДЕНЬ БАТЬКА
     Багато яскравих подій було протягом навчального року 2019/2020 у коммунальному закладі «Великознам'янська ЗОШ I-III ступенів №3». Так, одна з них проходила 6 грудня 2019 року. Всією школою відзначено свято - День Батька. Також на свято були запрошені батьки учнів. На адресу найдобріших, найрідніших, найдорожчих людей лунали чарівні слова любові та пошани, тому що БАТЬКО - це найвища святиня у світі. Чи можливо дати чіткі визначення і характеристики ролі батька для сім'ї, рідних і близьких, для держави та суспільства в цілому? Складно сказати. Швидше за все, у кожному конкретному випадку вони будуть зовсім різні, проте всі ці можливі формулювання буде об'єднувати одна абсолютно чітка риса – любов і відповідальність.
     Хочемо сказати спасибі підростаючому поколінню за наполегливість та старанність під час навчання у такому незвичайному навчальному році. Величезна подяка вчителям, які ділилися своїми знаннями, надавали консультації, не дивлячись на розташування стрілок на годиннику. Також дякуємо батькам, які спонукали дітей до науки. Щиро вітаємо всіх вас зі святом Останнього дзвоника!

🙌🌷🌼Об’єднавши привітання всіх колективів шкіл нашої громади, виконавчого комітету Кам’янсько-Дніпровської міської ради та газети «Знамя Труда», вітаємо всіх із завершенням навчального року 2019/2020! Бажаємо, щоб літні канікули подарували довгоочікуваний відпочинок, принесли всім багато цікавих пригод та вражень. А всім випускникам громади бажаємо, щоб початок вашого дорослого життя був наповнений удачею та щастям! Обов’язково завжди вірте в себе та свої сили. Ніколи не забувайте своїх вчителів та рідних, які допомогли вам, віддавши частку своєї душі. 👍В добру путь, випускники!
Marianna Vakula, Валентина Овчатова, Tatyana Pshenichnaya



П'ятниця, 29 Травня 2020 09:47 | Переглядів: 467