Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

🔥📛ШТРАФИ ЗБІЛЬШЕНО У 18 РАЗІВ

     👨‍🚒«Станом на 7:00 16 квітня у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення відкритого вогню немає, підрозділами ДСНС здійснюється проливка та гасіння тліючих пеньків та залишків деревини в середках Корогодського, Дитятківського, Паришівського та Денисовицького лісництв», – саме таке повідомлення розміщено на офіційному сайті ДСНС України.
     🌲🌳🦔🐿Велике полум'я та чорний стовп диму – так майже 11 днів палала Чорнобильська зона. З 4 квітня рятувальники приборкували масштабну пожежу в Чорнобильській зоні. Її остаточні наслідки ще не підраховано, але те, що вони значні – безперечно. Втрат зазнала, насамперед, природа, рослинність та тварини.
     📥Кожного дня за оперативними зведеннями повідомляється про пожежі сухого очерету та трави й на території нашої Кам’янсько-Дніпровської громади.
     👥❗️Тому прийняття 1️⃣3️⃣ квітня Верховною радою України Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля (щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу), стало як ніколи на часі. Закон, який 1️⃣5️⃣ квітня вже підписано    Президентом України, передбачає суттєве підвищення штрафів за забруднення атмосферного повітря, знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу, порушення вимог пожежної безпеки в лісах та самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків. Завтра Закон вступає в силу.
     👮‍♂️👩‍✈️🔥Зокрема, Закон вносить зміни до статей 77 та 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також до статей 241 та 245 Кримінального кодексу України
     Порівняльна таблиця розмірів старих штрафів та нових (після прийняття Закону) наведена нижче.
     Резюмуючи, можна сказати, що різниця суттєва.
     За повідомленням ДСНС України: "З початку року маємо 15 491 випадок загорять, що знищило 17 914 гектарів екосистем! Якщо так і далі йтиме, до зими вигорить вся країна...".
     🌐🦔🌳Тож, звертаємось до всіх жителів нашої громади та її гостей. Перебуваючи на відпочинку за містом або селом, пораючись на городах, присадибних ділянках, прибираючи на прилеглих територіях установ, підприємств та організацій, дотримуйтесь правил пожежної безпеки та не провокуйте пожежі.
     🔥🐞🐌🦉Пам'ятаймо також, що пожежі в екосистемах можуть спричинити тяжкі наслідки, зокрема, неконтрольоване поширення вогню на житлові будинки та поруч розташовані споруди, руйнування родючого шару ґрунту та загибель тварин.

Тетяна Пшенична
начальник відділу організаційної та інформаційної роботи
виконавчого комітету Кам’янсько-Дніпровської міської ради
✅Щоб дізнаватися першим про новини громади, підписуйтесь на єдину офіційну сторінку у Facebook Кам'янсько-Дніпровської міської об'єднаної територіальної громади: https://www.facebook.com/kamenkadneprotg



Четвер, 16 Квітня 2020 09:24 | Переглядів: 261