Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ЧИ ПРАЦЮВАТИМУТЬ МІСЬКИЙ ТА ОВОЧЕВИЙ РИНКИ, ТОРГІВЛЯ АГРОХІМІКАТАМИ ТА НАСІННЯМ, ВИДІЛЕННЯ КОШТІВ З БЮДЖЕТУ ГРОМАДИ ДЛЯ МЕДЗАКЛАДІВ РАЙОНУ - УЗАГАЛЬНЕНА ІНФОРМАЦІЯ ЗА ПІДСУМКАМИ КАРАНТИННОГО ТИЖНЯ 23-29.03.2020

     Продовжуємо інформувати жителів нашої громади щодо заходів, які проводить Кам’янсько-Дніпровська міська рада з метою недопущення розповсюдження епідемії коронавірусу в громаді та задля сталої життєдіяльності в ній.
     На засіданнях Оперативного штабу, які відбулись 25 та 26 березня під головуванням Володимира Антоненка, вивчено потреби комунальних підприємств та установ громади у придбанні засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) та дезінфікуючих засобів. Голова штабу Володимир Володимирович зауважив у необхідності ретельного вивчення потреб підприємств у придбанні ЗІЗ, по кожному працівнику та службовцю, сторожу, прибиральнику, водію тощо, враховуючи специфіку їх роботи.       Адже всі вони будуть виконувати свої службові обов’язки, у т.ч. безпосередньо спілкуючись з людьми, а тому - знаходитимуться у зоні ризику. «Ми повинні подбати про всіх працівників комунальних підприємств та установ нашої громади», - наголосив Володимир Антоненко.
     Також голова громади порушив питання роботи міського ринку, яке є на часі, особливо напередодні Великодніх свят. «Ми працюємо для людей і повинні забезпечувати реалізацію їх прав і свобод, безперечно, дотримуючись норм чинного законодавства».
     За результатами засідань Оперативного штабу внесені відповідні пропозиції щодо виділення коштів для придбання ЗІЗ, деззасобів тощо на розгляд депутатів під час засідання позачергової сесії Кам’янсько-Дніпровської міської ради. Сесію міської ради було скликано в екстреному режимі з метою недопущення розповсюдження епідемії коронавірусу COVID-19 у нашій громаді та можливою небезпекою для здоров’я і життя її жителів. Позачергове засідання сесії відбулось 27 березня.
     Загалом, рішенням депутатів міської ради з бюджету громади виділено 395 988,00 грн. на зазначені потреби.
     Так, для медичних закладів району з бюджету нашої громади виділено 176 603 грн. (100% суми, яка запитувалась Кам’янсько-Дніпровською райдержадміністрацією), в т.ч. для:
- КНП «Кам’янсько-Дніпровської ЦРЛ» - 125 993 грн. (на придбання ЗІЗ, дезінфікуючих засобів, медичних виробів, ліків, а також на паливно-мастильні та експлуатаційні матеріали (для підвозу медичних працівників));
- КНП «Кам’янсько-Дніпровської ЦПМСД» - 50 610 грн., а саме: для Кам’янсько-Дніпровських АЗПСМ №1 та №3, Великознам’янських АЗПСМ №1та №2 (на придбання ЗІЗ та дезінфікуючих засобів).
     Крім того, рішенням сесії виділені кошти на придбання захисних та дезінфікуючих засобів для КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг), КУ «Кам’янсько-Дніпровський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, КД МКП «Карат», КП «Водоканал», КП «АГРОЗНАМ’ЯНКА», а також для працівників, які перебувають на період карантину та надзвичайної ситуації у всіх закладах освіти та культури нашої громади.
     Запровадження карантину позначається й на повсякденному житті людей. Для нашої сільськогосподарської громади, як і для громад всього району, наразі гостро стоїть питання щодо реалізації овочевої продукції, яку вони виростили на своїх присадибних ділянках. Адже від цього залежать бюджети значної кількості родин нашої громади. Безперечно, депутатський корпус міської ради та голова громади не можуть залишатися осторонь цієї ситуації. Тому профільною депутатською комісію міської ради підготовлено відповідне звернення до Водянської об’єднаної територіальної громади, адже єдиний на сьогодні оптовий ринок на території району знаходиться саме на її території. У зверненні депутати наголосили на важливості функціонування зазначеного ринку і на тому, що розв’язати це питання необхідно у найкоротші терміни.
     Результатом засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Кам’янсько-Дніпровської міської об’єднаної територіальної громади, яке також відбулося наприкінці минулого тижня, стало прийняття низки питань. Зокрема, до 24 квітня поточного року на території нашої громади (як і на території всієї Україні, відповідно до Постанови КМУ від 25.03.2020 №239) заборонено роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення, КРІМ:
- торгівлі харчовими продуктами, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом, засобами зв’язку за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів, а також обмеження кількості відвідувачів до 1 особи на 10 м2 торговельної зали;
- провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;
- торговельної діяльності та діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень або самовивозом без відвідування закладу торгівлі за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.
     Також члени комісії, враховуючи численні звернення суб’єктів підприємницької діяльності, громадян, з метою недопущення дестабілізації суспільно-політичної обстановки на території громади, запобігання виникнення дефіциту харчових продуктів, засобів гігієни, ветеринарних препаратів, кормів, пестицидів та агрохімікатів, насіння і садивного матеріалу, недопущення безпідставного підвищення цін на вказану категорію товарів, задля розвантаження скупчення людей у приміщеннях магазинів, вирішили:
1. КП «Міський ринок об’єднаної територіальної громади» Кам’янсько-Дніпровської міської ради дозволити роботу ринку в частині реалізації на ньому харчових продуктів, засобів гігієни, ветеринарних препаратів, кормів, пестицидів та агрохімікатів, насіння і садивного матеріалу, за умови суворого дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів та забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту. При цьому комунальне підприємство зобов’язано вживати вичерпних заходів щодо посиленої дезінфекції службових приміщень та територій ринку;
2. суб’єктам торговельної діяльності дозволено здійснювати торгівлю лише дозволеними ПКМУ від 11.03.2020 №211 (зі змінами) групами товарів. При цьому їм необхідно:
- забезпечити захист харчових продуктів харчовою плівкою;
- під час торгівлі на території ринку витримувати дистанцію один від одного та від відвідувача/покупця не менше 1,5 м;
- користуватися засобами індивідуального захисту (медичні маски, респіратори, рукавички тощо) та антисептичними препаратами, при цьому розмежовувати рукавички окремо для грошових коштів та харчових продуктів;
- за можливості максимально перейти на безготівковий розрахунок;
- посилити дезінфекційні заходи на робочих місцях – проводити вологе прибирання з хлорвмісними речовинами не рідше ніж кожні 2 години;
- не допускати скупчення відвідувачів/покупців більше ніж із розрахунку 1 особа на 10 м2;
- забезпечити обробку дезінфікуючими засобами територію прилеглу до торговельного місця.
Кам’янсько-Дніпровському відділенню поліції Енергодарського відділу поліції ГУ НП в Запорізькій області рекомендовано в межах компетенції здійснювати контроль за дотриманням виконання Постанови Кабінетів Міністрів України від 11 березня 2020 року №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби «COVID-19» (зі змінами).
     Своєю чергою, Кам’янсько-Дніпровському районному управлінню ГУ Держспоживслужби в Запорізькій області рекомендовано вжити заходи щодо посиленого контролю за станом дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів на КП «міський ринок об’єднаної територіальної громади» Кам’янсько-Дніпровської міської ради.
     Ми й надалі інформуватимемо жителів Кам’янсько-Дніпровської міської об’єднаної територіальної громади щодо заходів із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби «COVID-19», які проходять у нашій громаді.

Тетяна Пшенична
начальник відділу організаційної та інформаційної роботи
виконавчого комітету Кам’янсько-Дніпровської міської ради



Понеділок, 30 Березня 2020 11:58 | Переглядів: 600