Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

ДО УВАГИ КЕРІВНИКІВ ПІДПРИЄМСТВ, ФІЗИЧНИХ ОСІБ-ПІДПРИЄМЦІВ ТА ЖИТЕЛІВ КАМ’ЯНСЬКО-ДНІПРОВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ОБ’ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

У зв’язку з наближенням весняно-літнього періоду, температурного режиму, який унеможливлює реалізацію харчових продуктів без збереження в спеціальних умовах, просимо не допущення торгівлі харчовими продуктами в необладнаних для цього місцях. Законодавством України продаж харчових продуктів дозволяється здійснювати тільки через спеціалізовані магазини, роздрібну торговельну мережу та на спеціально обладнаних ринках, на яких встановлене холодильне обладнання і проводиться контроль якості продукції.
Розміщення даних об’єктів та введення їх в експлуатацію погоджується з відповідними контролюючими організаціями. Харчові продукти і продовольча сировина, які надходять у торговельну мережу, супроводжуються документами, що є гарантією придбання якісної та безпечної продукції для споживача.
Відповідальність за дотриманням умов зберігання та реалізації продуктів в даному випадку несуть фізичні особи-підприємці, керівники торгових підприємств тощо.
Стихійна торгівля - це торгівля фізичними особами без відповідних дозвільних документів про якість та безпеку товарів, що реалізуються ними у невстановлених місцях з рук, із землі, без відповідного дозволу на розміщення об’єкта торгівлі.
Як правило, приватні особи, які реалізують продукцію на стихійних ринках та в невстановлених місцях, не проходять медичних обстежень і можуть бути носіями небезпечних інфекційних захворювань, таких як туберкульоз, сальмонельоз, дизентерія та інші. При відсутності документів неможливо встановити виробника продукції, умови зберігання і транспортування продукції, термін її придатності до споживання. Не виключена можливість реалізації контрабандної продукції або продукції, виготовленої у підпільних цехах, яка представляє високий ризик для здоров'я людей. Також є вірогідність розповсюдження вірусних та інфекційних захворювань тварин таких як: африканська чума свиней, пташиний грип, сибірська виразка, бруцельоз та інші.
Звертаємо особливу увагу, що наближаються Великдень та Травневі свята, буде організовуватись виїзна торгівля харчовими продуктами в розважальних парках, стадіонах тощо. До проведення ярмарок та виїзної торгівлі харчовими продуктами будуть залучені тільки ті оператори ринку, які зареєстрували свої потужності відповідно до положень ст. 23, 25 Закону України від 23.12.1997 р. № 771/97 «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів» та зможуть забезпечити додержання температурного режиму, умов зберігання та правил продажу харчових продуктів
Зазначаємо, що торгівля з рук у невстановлених місцях - це правопорушення, за яке передбачена відповідальність за ст. 160 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» у вигляді накладення штрафу.
Для того, щоб запобігти ускладненню санітарно-епідеміологічної ситуації серед населення Кам’янсько-Дніпровської міської об’єднаної територіальної громади просимо комерційну діяльність проводити відповідно до вимог чинного законодавства.

Відділ житлово-комунального господарства та комунальної власності виконавчого комітету Кам'янсько-Дніпровської міської ради



Понеділок, 02 Березня 2020 16:38 | Переглядів: 328