Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

АНТОН ЧЕХОВ:ПОГЛЯД З ХХІ СТОЛІТТЯ

     Він прожив лише 44 роки та залишив по собі не тільки двадцять томів уславленої прози, але й чотири сільські школи, шосейну дорогу, громадську бібліотеку в Таганрозі, посіяний на пустирі ліс, два чудових сади. А ще він залишив для усього людства своє світле ім'я, яке є синонімом яскравого таланту, благородства, істинної інтелігентності та людської гідності.
     Будучи поєднаним з Україною своїм родовим корінням, Антон Павлович Чехов, який іноді з добрим жартом називав себе «хохлом», любив її ніжною, проникливою любов'ю.
     160-й річниці з дня народження геніального письменника було присвячене чергове засідання клубу «У дружньому колі», яке відбулося 20 лютого у міській бібліотеці.
     Розпочався захід чарівною мелодією вальсу з кінофільму «Мій ласкавий та ніжний звір», який був знятий за п'єсою А.Чехова «Драма на охоті». А далі вся увага була прикута до постаті видатного письменника: невідомі факти та яскраві події з його біографії змінювали один одного.
     Своєю розповіддю працівники бібліотеки намагалися зламати стереотип шкільного Чехова та привідкрити для всіх присутніх раніше невідомі сторони його життя не тільки як талановитого письменника, але й професійного лікаря та просто людини.
     Цього разу вперше завітав на засідання клубу поет із Енергодару Кернасовський Микола Григорович, який прочитав свої вірші присвячені А.Чехову та В.Тушновій. І взагалі, на засіданні віршів лунало чимало, особливо про кохання та про прекрасних жінок. Як завжди, члени клубу із задоволенням слухали поетичні виступи Марії Павлівни Лебідь, Раїси Володимирівни Єрмак, Миколи Андрійовича Залєського. Багато пісень заспівав колектив «Хозяюшка» і всі присутні охоче їм підспівували.
     На душі у всіх було світло і радісно, тому що вийшло справжнє свято. Знайомство з невідомим А.Чеховим перетворилось на зустріч з прекрасним, на свято талантів, на спілкування людських сердець.


Директор бібліотеки
Лариса БОГОСЛОВ



Середа, 26 Лютого 2020 16:35 | Переглядів: 248