Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

18 квітня виповниться 100 років від заснування Товариства Червоного Хреста України


     18 квітня виповниться 100 років від заснування Товариства Червоного Хреста України, а 8 травня - 155 років Міжнародному червонохресному руху.
     Товариство Червоного Хреста України є найвпливовішою і найбільшою за чисельністю в країні громадською організацією, діяльність якої підтримується і здійснюється у тісній співпраці з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування і спрямована на надання медичної, соціально-побутової, натуральної, матеріальної та іншої допомоги одиноким малозабезпеченим ветеранам війни і праці, особам з інвалідністю, хворим громадянам похилого віку, дітям-сиротам, багатодітним сім'ям, мігрантам, біженцям, іншим верствам населення, які потребують соціальної підтримки.
За роки існування Товариство неодноразово приходило на допомогу державі в скрутних ситуаціях, зокрема в роки громадянської та Великої Вітчизняної війни.
     Саме активісти Товариства рятували мирне населення від епідемій голоду, тифу, туберкульозу тощо.
З 2013 року працюють створені при Національному комітеті та обласних організаціях Товариства волонтерські загони швидкого реагування Червоного Хреста, основна мета яких - надання першої допомоги постраждалим внаслідок надзвичайних ситуацій. Під час Революції гідності загін Національного комітету Товариства надав допомогу 1,5 тис. постраждалих.
      Упродовж останніх чотирьох років Товариство працює в особливих умовах, що зумовлено анексією Криму та збройним конфліктом на сході України. У зв'язку з погіршенням соціальної та економічної ситуації, поглиблення гуманітарної кризи в країні, перед Товариством постали нові виклики, що спричинили розширення спектру діяльності і перегляд пріоритетів у роботі, зокрема удосконалення та підвищення ефективності роботи з надання допомоги найбільш уразливим верствам населення, насамперед внутрішньо переміщеним особам з місць проведення антитерористичної операції та анексованої території.
     Так, упродовж 2014-2017 років Товариство надало допомогу 1,2 млн. внутрішньо переміщених осіб на загальну суму 505 млн. грн. і лікарняним закладам - 86 млн. грн.
     Тільки у 2017 році від закордонних донорів на підтримку найбільш незахищених верств населення нашої області зазначеною організацією було залучено 5,5 млн. грн.
     На даний час у Запорізькій області реалізується низка програм за участі Товариства, спрямована на подолання епідемій туберкульозу, ВІЛ/СНІДу, формування засад здорового способу життя молоді, надання гуманітарної, психологічної та соціальної допомоги внутрішньо переміщеним особам, бездомним громадянам, гуманітарної допомоги лікувальним та соціальним закладам.



Середа, 21 Лютого 2018 14:20 | Переглядів: 659