Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

👉ІНФОРМУЄ ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ В ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ: несплачений єдиний соціальний внесок, як наслідок - втрачений стаж

⏳Страховий стаж – це період, протягом якого особа підлягає загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісячно сплачені страхові внески в сумі не менше, ніж мінімальний страховий внесок. Для зарахування періодів роботи до страхового стажу при призначені пенсії повинні бути виконані певні умови. І однією з умов є своєчасна сплата єдиного соціального внеску.
⌚️Станом на 01.02.2022 року по Кам’янсько-Дніпровській міській територіальній громаді 7 юридичних осіб та 119 фізичних осіб – підприємців мають заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску. Періоди, за які у Реєстрі застрахованих осіб немає даних про сплату єдиного внеску, не враховуються застрахованим особам при призначенні пенсії.
Відповідно до законодавства, якщо у суб’єкта господарювання є заборгованість із сплати єдиного соціального внеску, сплачені страхувальником поточні суми внесків зараховуються в рахунок погашення боргу у порядку календарної черговості його виникнення. Відновлення прав особи на отримання пенсії та виплат відбудеться лише за умови повного погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску.
👉Своєчасна сплата єдиного соціального внеску є запорукою зарахування страхового стажу сьогодні та призначення пенсії завтра.
📲Інформація про сплачені внески до Пенсійного фонду та кількості років страхового стажу доступна для застрахованих (працюючих або самозайнятих) осіб на веб-порталі Пенсійного фонду України.
📲Найкращим способом отримати доступ до неї є реєстрація в особистому кабінеті (адреса порталу – http://portal.pfu.gov.ua).



Середа, 16 Лютого 2022 15:08 | Переглядів: 280