Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

У КАМ’ЯНСЬКО-ДНІПРОВСЬКІЙ ГРОМАДІ ПРОЙШЛИ УРОЧИСТОСТІ, ПРИСВЯЧЕНІ ДНЮ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ

«Вже скільки років проминуло, а біль у серці б'є і б'є...»
     Мітинг-реквієм, присвячений 33-й річниці виведення військ з Республіки Афганістан та Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав відбувся у парку Перемоги м. Кам’янка-Дніпровська біля пам’ятного знаку, присвяченого воїнам-інтернаціоналістам, сьогодні, 15 лютого.
     За традицією, на заході, окрім безпосередніх учасників бойових дій, були присутні керівництво Кам’янсько-Дніпровської громади, депутати міської ради, співробітники структурних підрозділів та відділів міської ради, духовенство, учні та викладачі загальноосвітніх шкіл, небайдужі жителі громади, ЗМІ тощо.
     Від імені голови Кам’янсько-Дніпровської міської територіальної громади Володимира Антоненка до присутніх звернувся секретар міської ради Андрій Дятлов, наголосивши, що ми всі пам’ятаємо подвиги учасників бойових дій, які виконували свій обов’язок та побажав воїнам здоров’я і миру.
     Протоієрей, настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці Олег Чиквашвілі підкреслив, що, на жаль, роки безжальні, і учасників бойових дій відвідує такі заходи все менше. Отець Олег зауважив, що солдати йшли у бій не за себе, а за ближніх і те, що всі загиблі безумовно заслуговують на нашу пам’ять, а ті,що поруч - на шану. Саме тому, тадиційно, у храмах громади було відслужено панахиду.
     Із привітальними словами до побратимів звернувся Володимир Зоркальцев, голова спілки ветеранів воїнів-афганців, який впевнений, що вони - дружні та завжди підтримують один одного. Володимир Петрович бажав усім присутнім та їх сім’ям тільки найкращого.
     Начальник І відділу Василівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки капітан Локі Олександр теж висловив слова підтримки та пошани учасникам бойових дій.
     Ведучі заходу Тетяна Тихоша та Олег Левченко нагадали, що 33 роки тому закінчилася десятилітня трагічна війна та закликали пам’ятати наших земляків - воїнів, що загинули у ті страшні роки, це:
- Коцуба Володимир Васильович, загинув 26 травня 1981 року, нагороджений орденом Червоної Зірки - посмертно.
- Котій Михайло Анатолійович, загинув 25 серпня 1986 року, нагороджений орденом Червоної Зірки -посмертно.
- Пишний Сергій Миколайович, загинув 01 вересня 1986 року, нагороджений орденом Червоної Зірки -посмертно.
- Фролов Олег Васильович, загинув 8 липня 1987 року, нагороджений медаллю «За відвагу» - посмертно.
- Цимбалюк Олександр Анатолійович, загинув 16 березня 1985 року, нагороджений медаллю «За відвагу» - посмертно..
     Присутні взяли участь у покладанні квітів, вшанувавши пам'ять загиблих та зниклих безвісти воїнів-інтернаціоналістів хвилиною мовчання.
     Пісня у виконанні вокалістів Сергія Мороза та Олега Левченка викликала сльози, заглибивши всіх у спогади...
     Тепла зустріч побратимів, за доброю традицією, продовжилася за поминальним обідом, що організовується коштом міської Програми.
     Шановні учасники бойових дій на території інших держав, дорогі земляки, схилімо ж голови перед світлою пам’яттю усіх воїнів - інтернаціоналістів, які увійшли у безсмертя. З великою вдячністю та повагою шануймо тих, хто живе поряд з нами!
     Сердечного тепла, приємних новин, достатку та взаєморозуміння кожному з вас!
ЗТ -інфо
Фото: В.Овчатова



Вівторок, 15 Лютого 2022 15:16 | Переглядів: 204