Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ПРАВОПРОСВІТНИЦТВО У СФЕРІ ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН

В рамках реалізації проєкту «Програма Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство» та з метою підвищення рівня правової поінформованості громадян 19 січня спеціаліст відділу «Кам’янсько-Дніпровське бюро правової допомоги» Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Антоник провела для працівників «Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Кам’янсько-Дніпровської міської ради правопросвітницький захід на тему «Укладення договору купівлі-продажу земельної ділянки сільськогосподарського призначення». Від фахівчині правової допомоги учасники заходу дізналися про набуття права власності на землю шляхом укладення договору купівлі-продажу земельної ділянки.

Більш детально були розглянуті особливості укладення та нотаріального посвідчення такого договору між фізичними особами. Зокрема було роз’яснено порядок підготовки документів для продажу землі продавцем, необхідності підтвердження джерела походження коштів покупцем, порядку розрахунку за угодою (проводиться виключно у безготівковій формі) та дій нотаріуса при посвідченні угоди. Окремо було звернуто увагу на переважне право орендаря земельної ділянки на її придбання.

Після завершення заходу всі охочі мали можливість отримати консультації та роз’яснення з правових питань. Крім того, отримали інформаційні матеріали з питань земельних правовідносин.



Середа, 19 Січня 2022 11:33 | Переглядів: 435