Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ШАНОВНІ СПОЖИВАЧІ! КП «АГРОЗНАМ'ЯНКА» Кам'янсько-Дніпровської міської ради має намір здійснити зміну тарифу на послуги з поводженню з побутовими відходами для населення, бюджетних установ та інших споживачів.

Роз’яснення щодо причин та необхідності коригування тарифу на послуги з поводження з побутовими відходами

 У зв'язку із зростання мінімальної заробітної плати відповідно до ЗУ "Про державний бюджет на 2022 рік" від 02.12.2021 № 1928-IX та відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26.07.2006 р. № 1010 «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами» із змінами (надалі- Порядок), керуючись наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 р. №130 «Про затвердження Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності», комунальне підприємство «АГРОЗНАМ'ЯНКА» доводить до відома споживачів, що з 1 лютого 2022 року планується коригування тарифу на послуги з поводження з побутовими відходами для населення, бюджетних установ та інших споживачів.

     Метою коригування тарифу є приведення діючих тарифів у відповідність до вимог Порядку формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами та забезпечення відшкодування економічно обґрунтованих планових витрат, що враховуються під час визначення собівартості послуг, планового прибутку та податку на додану вартість. Згідно з вимогами чинного законодавства виконавці/виробники здійснюють розрахунки економічно обґрунтованих витрат на виробництво (надання) житлово-комунальних послуг і подають їх органам, уповноваженим здійснювати встановлення тарифів. На сьогодні згідно з вимогами Закону України «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг» для КП «АГРОЗНАМ'ЯНКА» Кам'янсько-Дніпровської міської ради таким уповноваженим органом є виконавчий комітет Кам’янсько-Дніпровської міської ради Василівського району.
      При формуванні даного тарифу підприємство керувалось п. 37 Порядку: “Коригування тарифів протягом установленого строку їх дії здійснюється шляхом коригування індивідуальних складових витрат, за якими відбулися цінові зміни у бік збільшення або зменшення, що сприятиме забезпеченню економічної обґрунтованості та прозорості запровадження зазначеного механізму”.
     Рішенням виконкому Кам’янсько-Дніпровської міської ради від 22.01.2021 № 3 “Про затвердження калькуляцій на 2021 рік”, затвердженні чинні на цей час тарифи на послуги з поводження з побутовими відходами КП «АГРОЗНАМ'ЯНКА»Кам'янсько-Дніпровської міської ради (Калькуляція № 8 - "Калькулювання собівартості послуги з поводження з побутовими відходами на 2021 рік"), у наступному розмірі:
на послуги з поводження з побутовими відходами:
- для населення -195,86 грн. за 1м3 з ПДВ;
- бюджетні установи та інші споживачі - 195,86 грн. за 1м3 з ПДВ.

     Так, з часу встановлення чинного тарифу відбулося зростання основних складових тарифів, а саме: витрат на оплату праці у зв’язку зі зростанням мінімальної заробітної плати на 9,33%.
     Враховуючи вищенаведене, з метою приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня у зв’язку зі зростанням мінімальної заробітної плати тощо, КП «АГРОЗНАМ’ЯНКА» здійснило розрахунки економічно обґрунтованих витрат на послугу з поводження з побутовими відходами та подало їх до виконавчого комітету Кам’янсько-Дніпровської міської ради Василівського району. КП «АГРОЗНАМ’ЯНКА» просить виконавчий комітет Кам’янсько-Дніпровської міської ради Василівського району розглянути питання про затвердження з 01.02.2022 тарифу з поводженню з побутовими відходами для населення, бюджетних установ та інших споживачів з урахуванням коригування, а саме:
     Перелік відкоригованих тарифів:
на послуги по вивозу ТПВ:
- для населення – 232,55 грн. за 1куб. метр з ПДВ;
- бюджетні установи та інші споживачі -232,55 грн. за 1 куб. метр з ПДВ;
     Таким чином, тариф на послуги з поводження з побутовими відходами для населення, бюджетних установ та інших споживачів у 2022 році зросте на 18,7 % та складатиме: 235,55 грн.(двісті тридцять п’ять гривень 55 копійок).

     Періодичність надання послуг:
     Для населення за безконтейнерною схемою - 4 рази в місяць згідно графіку;
      За контейнерною схемою - понеділок – згідно графіку;
     Для бюджетних установ – з періодичністю вивезення затвердженою Замовником в додатку до укладених договорів (згідно замовлення).

     А тому на підставі вищевикладеного, відповідно до п.4 Порядку комунальне підприємство «АГРОЗНАМ'ЯНКА» приймає зауваження і пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань у письмовій формі протягом 7 календарних днів з дня опублікування даного повідомлення про намір здійснити зміну тарифу на послуги з поводження з побутовими відходами для населення, бюджетних установ та інших споживачів на поштову адресу: 71311 с.Велика Знам’янка, вул. Українська,7 або на електрону адресу: agroznamenka@ukr.net

Адміністрація КП «АГРОЗНАМ’ЯНКА»



Середа, 12 Січня 2022 13:48 | Переглядів: 313