Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

РОЗПОДІЛ СУБВЕНЦІЇ НА ФІНАНСУВАННЯ ЗАХОДІВ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОЇ КОМПЕНСАЦІЇ РИЗИКУ НАСЕЛЕННЯ ЗОНИ СПОСТЕРЕЖЕННЯ, ПИТАННЯ ФІНАНСУВАННЯ МІСЬКОЇ ЛІКАРНІ ТА ВИРІШЕННЯ ПРОБЛЕМИ ПІДТОПЛЕННЯ ҐРУНТОВИМИ ВОДАМИ

👉 25 листопада 2021 р. у м. Нікополь Дніпропетровської області відбулись загальні збори асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація громад зон спостереження АЕС» під головуванням Нікопольського міського голови Олександра Саюка.
У зборах приймали участь представники територіальних громад, підприємств, установ та організацій які розташовані у 30-ти км зоні ЗАЕС, депутати місцевих, районних та обласних рад. Від нашої громади у зборах брав участь заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Андрій Кононенко.
📌Крім того, на зборах були присутні Народні депутати України – Тимошенко Ю.В. (а також депутати Кучеренко О.Ю., Цимбалюк М.М. та Івченко В.Є. – які долучилися через Zoom - конференцію).
➡️ На порядок денний були винесені 6 питань, зокрема обговорювались інформація стосовно звернень, які були направлені головою Правління «Асоціація громад зон спостереження АЕС» та питання стосовно затримки розподілу між місцевими бюджетами 137,5 млн. грн. коштів субвенції з державного бюджету на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження. Останнє вказане питання є вкрай важливим, як для нашої, так і для інших громад розташованих у 30-ти км зонах спостереження АЕС. Крім того, обговорювались такі питання як відновлення пільг, захист прав та законних інтересів населення, яке проживає у 30-ти км зонах спостереження АЕС, необхідність внесення змін до Бюджетного кодексу України, Закону України «Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку» тощо.
☝️Користуючись нагодою, представник нашої громади - заступник міського голови Андрій Кононенко, порушив на зборах 2 вкрай важливих для нас питання – проблему підтоплення територій громади ґрунтовими водами та питання співфінансування КНП «Кам’янсько-Дніпровська міська лікарня» іншими громадами. Дані питання є дійсно важливими й потребують вирішення, втому числі й на законодавчому рівні.
Відеозапис зборів асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація громад зон спостереження АЕС» можна переглянути на сторінці Нікопольської міської ради у мережі «Facebook» за посиланням: https://fb.watch/9wl8YKecSY/

Відділ мобілізаційної і оборонної роботи, надзвичайних ситуацій та зв’язку із правоохоронними органами



П'ятниця, 26 Листопада 2021 14:18 | Переглядів: 224