Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

НАСИЛЬСТВО – ЦЕ ЗЛОЧИН!

     Сьогодні на базі Камʼянсько-Дніпровського міськрайонного відділу філії державної установи «Центр пробації» в Запоріькій області відбувся захід для умовно засуджених громадян на тему: «Насильство в родині» за участю: Черненко О.О. - заступника начальника Кам’янсько-Дніпровського МРВ пробації Південно-Східного МРУ ВКППП МЮ; Гуменюк Л.А. - начальника відділу Кам’янсько-Дніпровського бюро правової допомоги та Коноплянко А.Г. - провідного фахівця із соціальної роботи КУ КД МСССДМ.
     На початку зустрічі Черненко О.О. акцентувала увагу умовно засуджених на питанні попередження та подолання жорстокого поводження з дітьми, з жінками, виникнення безпосередньої загрози їхньому життю, здоров’ю, а також було наголошено на змінах, які відбулися наприкінці 2017 року у законодавстві із прийняттям нового Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству». В свою чергу, Гуменюк Л.А. детально розповіла про надання юридичної допомоги громадянам України, підкресливши, що основною метою їх роботи є забезпечити право людини на правосуддя.
     Наприкінці зустрічі, провідний фахівець із соціальної роботи Коноплянко А.Г., підтримала виступи соціальних партнерів, та роз’яснила присутнім про діяльність КУ КД МСССДМ та окремо про наказ Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту та Міністерства внутрішніх справ України від 07.09.2009 року №3131/386, згідно якого проводиться робота з жертвами домашнього насилля та щодо попередження насильства в сім’ї. Також було наголошено, що домашнє насильство - це злочин від якого страждають найрідніші люди (найчастіше діти та жінки). Немає рецепту на усі випадки життя, тому що ситуації в родинах можуть бути дуже-дуже різними. У різних людей різні духовно-моральні сили, різні можливості. Те, що один може сам осмислити, зрозуміти і змінити ситуацію, інший - не в силах. Але боротися з насиллям просто необхідно для нормального повноцінного життя. Тому, спеціалісти Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді тримають у центрі уваги усі проблеми, усі фактори, що впливають на жінок, на розвиток дітей та підлітків, враховуючи їхнє оточення, а також виробляють та вдосконалюють професійні навички, які допоможуть позбавитися такої проблеми як - насильство в сім’ях.

Провідний фахівець із соціальної роботи                        А.Г. Коноплянко



Понеділок, 13 Серпня 2018 16:51 | Переглядів: 557