Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Про заборону спалювання сухої рослинності.

     З настанням теплих днів громадяни починають господарювати на городах, подвір’ях, прилеглих територіях. І нажаль, часто таке прибирання завершується спалюванням залишків листя, сухої трави, і часто – навіть різного сміття. В такому випадку добрі наміри при наведенні чистоти і порядку можуть мати згубні наслідки для довкілля і здоров’я людей.
     Тому, виконавчий комітет Кам’янсько-Дніпровської міської ради попереджає громадян, що чинним природоохоронним законодавством заборонено спалювання сухої рослинності, стерні та тим більше, будь-якого сміття. За такі порушення передбачена адміністративна відповідальність.
     Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, випалювання сухої природної рослинності або її залишків без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу тягне за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
     Поряд з цим, нагадуємо про небезпеку для здоров’я людей, яку завдає вдихання диму від спалюваного листя та рослинності, і особливо – відходів. Адже влітку листя дерев не тільки очищає повітря та збагачує його киснем, а й накопичує з повітря пил та інші шкідливі речовини. Крім того, спалювання рослинності не тільки завдає шкоди довкіллю та здоров’ю людей, а й може перерости у неконтрольоване горіння, загрожувати знищенню будівель та споруд житлового сектору, об’єктів господарювання, лісових насаджень та інше.
     У зв’язку з вище зазначеним звертаємось до громадян з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки в умовах природного довкілля, не спалювати суху траву та залишки рослинності, не провокувати таким чином виникнення пожеж, котрі можуть завдати чимало шкоди людям та довкіллю.

Головний спеціаліст відділу мобілізаційної і оборонної роботи, надзвичайних ситуацій та зв’язку з правоохоронними органами Сіроштан С.М.

 



П'ятниця, 10 Серпня 2018 10:33 | Переглядів: 528