Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ДІЯЛЬНІСТЬ КП «ВОДОКАНАЛ», ПІДГОТОВКА РЯТУВАЛЬНОГО ПОСТУ ДО ЛІТНЬОГО СЕЗОНУ, ПОСИЛЕННЯ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ЗА СПАЛЮВАННЯ СУХОЇ РОСЛИННОСТІ ТА ІНШЕ – ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ ВИКОНКОМУ КАМ’ЯНСЬКО-ДНІПРОВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

     Під головуванням міського голови Володимир Володимировича Антоненка у п’ятницю, 21 травня поточного року, відбулось чергове засідання виконавчого комітету Кам’янсько-Дніпровської міської ради. Участь в засіданні взяли заступники міського голови, секретарі міської ради та її виконавчого комітету, начальники та спеціалісти відділів виконавчого комітету міської ради, а також очільники комунальних підприємств «Карат» та «Водоканал».
     Порядок денний засідання налічував майже три десятки питань, питома вага з яких традиційно стосувалася життя жителів громади, роботи комунальних підприємств, соціальної сфери.

     Водопостачання та водовідведення
     Так, головний інженер КП «Водоканал» Геннадій Овдієнко прозвітував перед присутніми про організацію комунальним підприємством роботи із забезпечення населення громади питною водою у літній період та надання послуг з водопостачання та водовідведення. За його інформацією, питна вода в водопровідні мережі подається з артезіанських свердловин та не потребує очищення. Стан питної води, яку видобуває КП «Водоканал», досліджує Енергодарський міжміськрайонний відокремлений підрозділ Державної установи «Запорізький обласний лабораторний центр держсанепідемслужби України». Планові аналізи води проводяться один раз на рік.
     Абонентами КП «Водоканал» з водопостачання є 2270 власників домогосподарств, з якими укладені угоди в т.ч. по місту Кам’янка-Дніпровська - 2170, по селу Велика Знам’янка -100 домогосподарств. Об’єм спожитої води приладами обліку здійснюють 1646 абонентів (м. Кам’янка-Дніпровська -1546, с. Велика Знам’янка - 100 домогосподарств. За затвердженими нормами споживають воду 624 абонента, з яких всі власники домогосподарств міста. Загальна довжина мереж водопостачання становить 75,88 км (м. Кам’янка-Дніпровська – 71,4 км км, с. Велика Знам’янка - 4,48 км. Абонентами комунального підприємства «Водоканал» з водовідведення є 878 власників домогосподарств з якими укладені угоди. Крім того, підприємство обслуговує 23 господарюючих абонента.
     Планово-попереджувальний ремонт споруд та устаткування водопровідних мереж і водоводів на підприємстві виконують за заздалегідь складеним планом для забезпечення нормальної роботи мереж і водоводів, санітарного режиму їхньої експлуатації, попередження передчасного зношення та запобігання аварій. Після виконання ремонтних робіт, пов’язаних із демонтажем трубопроводу, арматури або фасонних частин, водопровідні мережі обов’язково дезінфікуються та промиваються.
     За період з січня по квітень 2021 року КП в водопровідну мережу було подано 53,8 тис.куб.м води (м. Кам’янка-Дніпровська – 51,5 тис.куб.м, с.Велика Знам’янка – 2,3 тис.куб.м. За цей же період в каналізаційну мережу було скинуто 20,1 тис.куб.м. стоків. Абоненти КП «Водоканал», які не підключені до системи централізованого водовідведення, але є користувачами централізованого водопостачання, мають вигрібні ями. Відкачування вигрібних ям в день замовлення або в наступний день здійснюється за заявою користувача спеціалізованими автомобілями підприємства.
     Про ремонтні роботи на каналізаційних мережах, пов’язаних з відключенням водопостачання, населення обов’язково попереджається завчасно через ЗМІ (районну газету, Інтернет).
     Тож, за інформацією Геннадія Васильовича, можна стверджувати, що КП «Водоканал» в літній період 2021 року в змозі забезпечити безперебійне постачання питної води абонентам належної якості та в необхідній кількості, а каналізаційні мережі та очисні споруди здатні прийняти та очистити стоки, які надійшли від споживачів.
     Заслухавши інформацію Геннадія Овдієнка, виконком міської ради зобов′язав його передбачити необхідні кошти на ремонт та реконструкцію діючих водопровідно-каналізаційних мереж. До того ж необхідно:
- привести у відповідність до вимог санітарного законодавства водозабірні споруди (проведення постійної профілактичної дезінфекції мереж питного водопостачання, шахтних колодязів громадського користування тощо), водопровідні мережі населених пунктів (герметизація оглядових колодязів, очищення від бруду тощо);
- постійно інформувати населення про стан питної води на території ОТГ, якість якої повинно відповідати вимогам санітарних норм, через засоби масової інформації та веб - сайт міської ради відповідно ст.18 Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" від 24.02.1994р. № 4004-XII.

Підготовка рятувального посту до літнього сезону
     Своєю чергою, директор КД МКП «Карат» Максим Баранов прозвітував перед присутніми про готовність рятувального посту на водах до літнього сезону та про санітарний стан зони відпочинку. За його інформацією, перед початком літнього сезону працівниками рятувального посту здійснені наступні заходи: пофарбовано та встановлено на відповідній відстані буї, обстежено дно пляжу на предмет ріжучих предметів, оновлені таблички про заходи безпеки на водах, відремонтовано пірс, рятувальний човен, який придбано торік, знаходиться в задовільному стані.
    Працівниками дільниці благоустрою К ДМКП «Карат» розчищено берег від водоростів, пакетів, скла та іншого сміття, пофарбовано та відремонтовано роздягальню, лавочки, вирубані кущі, покошено траву, обрізано гілля дерев, побілено туалет та дерева.
     Результатом доповіді Максима Миколайовича стало рішення виконкому міської ради, яким директора КД МКП «Карат» в термін до 01.06.2021 року зобов’язано:
- забезпечити своєчасну підготовку та подальше утримання у належному санітарно-технічному стані відведеної території зони відпочинку рятувального посту на водах до літнього сезону;
- встановити додаткові лавочки;
- провести планування території пляжу;
- постійно проводити обстеження дна акваторії пляжу на наявність ріжучих предметів;
- виконати ремонт та фарбування пляжного обладнання;
- організувати постійне чергування рятівників з метою запобігання нещасних випадків і надання допомоги тим, хто потрапив у біду на воді;
- виконувати постійно заходи, спрямовані на дотримання безпеки людей згідно з Правилами охорони життя людей на водних об’єктах України, затвердженими наказом Міністерства внутрішніх справ України від 10.04.2017 № 301;
- облаштувати пляжні зони рятувального посту медичними засобами, туалетами, питною водою.

Посилення відповідальності за спалювання сухої рослинності та заходи щодо боротьби з карантинними рослинами
     Цього ж дня, начальник відділу мобілізаційної і оборонної роботи, надзвичайних ситуацій та зв’язку з правоохоронними органами виконавчого комітету Кам’янсько-Дніпровської міської ради, Максим Пархоменко довів до відома членів виконкому інформацію про заборону спалювання сухої рослинності та проведення комплексу заходів щодо боротьби з карантинними рослинами. Як зазначив Максим Федорович, у весняно-осінній період в усіх населених пунктах громади здійснюються самовільні підпали сухої природної рослинності, стерні, соломи, післязбиральних залишків та сміття, що призводить до знищення біорізноманіття, молодих особин тваринного світу, загибелі людей, до виникнення пожеж в полезахисних лісових смугах, лісах. При спалюванні стерні, соломи і пожнивних залишків згорає гумус – найбільш родючий поверхневий шар, засушується та ущільнюється ґрунт, внаслідок чого знижується його біологічна активність. Спалювання стерні, пожнивних залишків, а також сухої трави уздовж полів та розведення на них вогнище не лише шкідливим для здоров’я людей та тваринного світу, а й створює небезпеку для водіїв, задимлюються ділянки автомобільних доріг, що може спричинити несприятливі наслідки, призвести до виникнення ДТП.
     17.06.2021 відбудеться введення в дію Закону України від 19.02.2021 №1259 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту лісів, запобігання пожежам на землях лісового та водного фонду, на торфовищах та землях інших категорій», яким внесені зміни до:
- Водного та Земельного кодексів України в частині заборони випалювання сухої рослинності або її залишків;
- Кодексу цивільного захисту України в частині повноважень місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування у сфері цивільного захисту щодо забезпечення пожежної безпеки на відповідних територіях та об’єктах, забезпечення пожежної безпеки на відповідних територіях та об’єктах, забезпечення функціонування пожежно-рятувальних підрозділів місцевої пожежної охорони для гасіння пожеж.
- Законів України «Про рослинний світ», «Про тваринний світ» в частині заборони випалювання сухої рослинності або її залишків без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища;
- Законів України «Про охорону земель», «Про оренду землі» в частині зобов’язань власників і землекористувачів, в тому числі орендарів, земельних ділянок при здійсненні господарської діяльності забезпечувати захист земель від пожеж, ерозії, виснаження, забруднення, засмічення, засолення, осолонцювання, підкислення, перезволоження, підтоплення, заростання бур’янами, чагарниками і дрібноліссям та виконувати встановлені законодавством вимоги пожежної безпеки.
Іншою, не менш важливою проблемою, є поширення карантинних рослин (амброзії, повитиці, ценхрусу якірцевого). Ці рослини завдають шкоди не лише здоров’ю людини, а й загрожують іншим культурним рослинам та тваринам. У зв’язку із зазначеним є необхідним постійно посилювати заходи щодо боротьби з ними з метою локалізації їх поширення та подальшого знищення. З цією метою є доцільним розробити План заходів щодо локалізації та ліквідації карантинних рослин і бур’янів на території Кам’янсько-Дніпровської міської територіальної громади, оновити склад робочої групи з питань проведення комплексу заходів щодо боротьби з карантинними рослинами, бур’янами та несвоєчасним покосом трав. Одночасно є необхідним посилити профілактичну роботу з населенням, землевласниками та землекористувачами щодо необхідності боротьби з карантинними рослинами та бур’яном та долучити до роботи представників Відділення поліції №1 Василівського РУП ГУНП в Запорізькій області.
     На підставі зазначеного, відділ мобілізаційної і оборонної роботи, надзвичайних ситуацій та зв’язку із правоохоронними органами виконавчого комітету міської ради зобов’язано:
- залучити засоби масової інформації для широкої пропаганди серед населення важливості проведення заходів щодо недопущення спалювання сухої рослинності та проведення заходів щодо знищення карантинних рослин та бур’янів;
- довести до відома землевласників та землекористувачів інформацію про необхідність постійного проведення заходів щодо недопущення спалювання сухої рослинності та проведення заходів по знищенню карантинних рослин та бур’янів;
- розробити План заходів щодо локалізації та ліквідації карантинних рослин і бур’янів на території Кам’янсько-Дніпровської міської територіальної громади;
     А КД МКП «Карат» та КП «АГРОЗНАМ’ЯНКА» необхідно організувати на території Кам’янсько-Дніпровської міської територіальної громади роботу щодо виявлення, локалізації та ліквідації вогнищ карантинних рослин та бур’янів;
     Також рішенням виконкому Відділенню поліції №1 Василівського районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області рекомендовано активізувати роботу щодо виявлення осіб, які вчиняють правопорушення передбачені ст. ст. 77-1, 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення з метою подальшого притягнення їх до адміністративної відповідальності.
     Також на засіданні виконкому міської ради розглядалися питання та були прийняті відповідні рішення щодо: присвоєння та змін поштових адрес, погодження місця розташування двох тимчасових споруд, надання соціальних матеріальних допомог тощо.
     Загалом на засіданні виконавчого комітету Кам’янсько-Дніпровської міської ради, яке відбулось 21 травня поточного року, розглянули та прийняли відповідні рішення за всіма питаннями порядку денного.

Тетяна Пшенична
начальник відділу організаційної та інформаційної роботи
виконавчого комітету Кам’янсько-Дніпровської міської ради

 



Вівторок, 25 Травня 2021 11:57 | Переглядів: 217