Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ДЖУРА – ЦЕ ШЛЯХЕТНІСТЬ. ДЖУРА – ЦЕ ВІДВАГА. ЦЕ – ЧЕСНІСТЬ, ПОРЯДНІСТЬ, ПОВАГА! 💪🇺🇦

     Керуючись Постановою Кабінету Міністрів України від 09.10.2020 № 932 «Про затвердження плану дій щодо реалізації Стратегії національно-патріотичного виховання на 2020-2025 роки» та іншими нормативними документами відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Кам’янсько-Дніпровської міської ради, педагогічні колективи закладів освіти проводять певну роботу щодо удосконалення форм, методів і змісту національно-патріотичного виховання дітей та молоді. Традиційно, вже не один рік поспіль на території Кам’янсько-Дніпровської міської територіальної громади проводиться Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл-Джура», яка є системною формою позакласної роботи з військово-патріотичного та морально-етичного виховання учнівської молоді, важливим засобом громадянської освіти, формування національно-патріотичної свідомості, спортивно-оздоровчої роботи, прогресивною формою учнівського самоврядування. Проведення Гри консолідує діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування всіх рівнів, навчальних закладів і громадських організацій щодо розв'язання проблем військово-патріотичного виховання підростаючого покоління. У цьому році Гра була проведена 21 травня на базі КЗ «Великознам’янська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1» Кам’янсько-Дніпровської міської ради. Участь у Всеукраїнській грі «Сокіл» («Джура») – це шлях свідомого опанування лицарськими, гуманними і демократичними традиціями українського народу, виховання духовно та фізично розвиненого юного покоління, підготовки молоді до творчої праці, військової служби та захисту України.
     💪 Учасники Гри називають себе джурами. У козацькі часи джури – це юнаки, які готували себе до захисту рідної землі та українського народу. Але стати джурою тоді міг не кожен, а лише той, хто годився до козацької служби й пройшов фізичні та моральні випробування.
     Власне гра «Сокіл-Джура», має певні чіткі вимоги, щодо організації та проведення. У цьому році підготовка та проведення Гри відбувалися з дотриманням всіх протиепідемічних рекомендацій та вимог МОЗ та МОН України, з урахуванням карантинних обмежень, пов’язаних з коронавірусною інфекцією.
     👉 Учасники Гри змагалися у таких видах :
- Конкурс «Впоряд» - стройова підготовка;
- Конкурс «Смуга перешкод»;
- Конкурс «Стрільба» змагання зі стрільби з пневматичної гвинтівки по мішені;
- Конкурс «Рятівник» - змагання з надання першої долікарської допомоги та елементи рятувальних робіт;
- Конкурс «Відун» – інтелектуальні змагання з історії України;
- Конкурс «Бівак» з приготування козацького кулешу та таборування;
- Конкурс «Ватра» - художньо-патріотичний виступ команд.
     Оцінювала конкурс головна суддівська колегія, до складу якої увійшли: заступник військового комісара, начальник відділення рекрутингу та комплектування Кам’янсько-Дніпровського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, капітан Сергій Ярина, інструктор відділення рекрутингу та комплектування Кам’янсько-Дніпровського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, сержант Богдан Брановицький, директор сільського будинку культури «Знам’янський» Альона Кустинська, педагоги та медичні працівники закладів освіти.
     🏆 За підсумками роботи суддівської колегії, на підставі зведеного протоколу І етапу Гри переможцем змагань визначений рій «Нове покоління» КЗ «Великознам’янська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1», Друге місце – рій «Козачата» КЗ «Великознам’янська ЗОШ І-ІІ ступенів № 4», Третє - рій «Нащадки козаків» КЗ «Великознам’янська ЗОШ І-ІІ ступенів № 2», і четверте - рій «Вільні люди» КЗ «Великознам’янська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3».
     Під час проведення змагань серед учасників панував хороший настрій та підтримка, як своїх учасників, так і суперників. Всі, хто взяв участь у даному заході, отримали безліч позитивних емоцій та здобули неоціненний досвід духу змагання та братерства.
     🤝 Тож вітаємо переможців, учнів КЗ «Великознам’янська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1», рій «Нове покоління»: капітана команди Дерев’янка Дмитра, Пушкарьова Віталія, Баклажову Софію, Бутовську-Сапожникову Софію, Топалову Анастасію, Моспана Івана, Ткачова Владислава і Ткаченка Андрія. Відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету висловлює подяку педагогічному колективу КЗ «Великознам’янська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1» Кам’янсько-Дніпровської міської ради за здійснення відповідних організаційних заходів щодо проведення І етапу Гри та всім, хто долучився до цього заходу, вклавши певний внесок у розвиток підростаючого покоління громади. 🎉
     Діти – учасники патріотичної гри, аналогів якої немає у всьому світі, в чергове довели, що КОЗАЦЬКОМУ РОДУ – НЕМА ПЕРЕВОДУ!

✍️Спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту
Кам’янсько-Дніпровської міської ради Олена Стригунова



Вівторок, 25 Травня 2021 09:50 | Переглядів: 244