Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

🤝КАМ’ЯНСЬКО-ДНІПРОВСЬКА ГРОМАДА ВЗЯЛА УЧАСТЬ В УСТАНОВЧИХ ЗБОРАХ АСОЦІАЦІЇ ГРОМАД ЗОН СПОСТЕРЕЖЕННЯ АЕС

⏰Вчора, у місті Нікополь Дніпропетровської області пройшли установчі збори місцевої асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація громад зон спостереження АЕС» (далі - Асоціація).


👥Загалом до зон спостереження (30-кілометрова зона) атомних електростанцій по всій території України входять 64 громади. Наразі вже 24 територіальні громади, у т.ч. й Кам’янсько-Дніпровська, винесли рішення про долучення до Асоціації.
👉Нагадаємо, що ж з метою ефективного здійснення своїх повноважень, узгодження дій органів місцевого самоврядування щодо захисту прав та інтересів територіальних громад та відновлення прав населення, яке постійно проживає в 30-кілометровій зоні атомних електростанцій, що входять у зони спостереження АЕС, депутатський корпус Кам’янсько-Дніпровської міської ради 30 березня поточного року підтримав ініціативу Нікопольської міської ради щодо створення Асоціації.


📌Отже, для участі в установчих зборах Асоціації на базі Нікопольської міської ради 22 квітня від нашої Кам’янсько-Дніпровської громади було делеговано секретаря міської ради Андрія Дятлова та депутата міської ради Івана Кудринського. Взагалі участь у зборах взяло 13 представників територіальних громад Рівненської, Миколаївської, Херсонської, Дніпропетровської та Запорізької областей (Кам’янсько-Дніпровська та Степногірська громади), депутати Дніпропетровської, Рівненської та Запорізької (Микола Пастушенко) обласних рад, а також народний депутат України від 35-го виборчого округу (м. Нікополь) Денис Герман.
Порядок денний установчих зборів налічував 10 питань, серед яких щодо: створення Асоціації, визначення її місцезнаходження (м. Нікополь), затвердження Статуту, обрання складу Правління Асоціації, обрання складу її Ревізійної комісії тощо.


👉Головою Асоціації обрано міського голову міста Нікополь Олександра Саюка. Представник Кам’янсько-Дніпровської громади Андрій Дятлов увійшов до складу Ревізійної комісії Асоціації.
📝Зазначимо, що у прийнятій Резолюції установчих зборів Асоціації наголошується на наступному: «Учасники Установчих зборів усвідомлюють свою відповідальність перед жителями 30-кілометрових зон, розташованих навколо Запорізької АЕС, Хмельницької АЕС, Южно-Української АЕС та Рівненської АЕС. Ми повинні консолідувати наші зусилля та у повсякденному форматі відстоювати законні права громадян, сприяти підвищенню безпечної і надійної експлуатації атомних електростанцій».


📌Наразі Асоціацією вже ініційовано зустріч з Президентом України, метою якої має стати першочергове питання – неправомірне звуження прав на соціально-економічну компенсацію ризику від діяльності атомних електростанцій, у т.ч. на пільги з оплати за спожиту електричну енергію для населення, яке постійно проживає в 30-кілометровій зоні АЕС.
Тож вчора Кам’янсько-Дніпровська громада на чолі з її головою Володимиром Антоненком підтвердила свою позицію та надалі спільно співпрацюватиме зі своїми колегами задля захисту прав та інтересів усіх жителів населених пунктів 30-кілометрових зон українських АЕС.


✍Начальник відділу організаційної та інформаційної роботи
Тетяна Пшенична



П'ятниця, 23 Квітня 2021 12:09 | Переглядів: 291