Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

СПІЛЬНІ ТРЕНУВАННЯ З РЯТУВАННЯ ЛЮДЕЙ ТА ЛІКВІДАЦІЇ ПОЖЕЖ



☝️ Пожежа – неконтрольований процес знищування або пошкодження вогнем майна, під час якого виникають чинники, небезпечні для істот та навколишнього природного середовища.
Саме так визначається термін відповідно до Кодексу цивільного захисту України. Але на ділі це не просто термін та його визначення. Причин виникнення пожеж багато, але пожежа зазвичай в більшості випадках супроводжується пошкодженням та знищенням майна, матеріальними збитками й, що найбільш страшне, людськими жертвами. Щодня в різних куточках країни реєструються повідомлення про пожежі - це свідчить про те, що дане горе може торкнутися кожного. Саме з цієї причини ми повинні дотримуватись правил безпеки життєдіяльності, правил протипожежної безпеки та відповідально ставитися до наших вчинків.
На виконання розпорядження міського голови від 25.02.2021 №34 «Про проведення тренування щодо відпрацювання алгоритму дій керівництва та правил поведінки персоналу при пожежі з практичним відпрацюванням евакуації хворих в закладах охорони здоров’я на території Кам’янсько-Дніпровської міської територіальної громади», керівництвом Кам’янсько-Дніпровської міської територіальної громади, спільно з керівництвом Кам’янсько-Дніпровського РС ГУ ДСНС України в Запорізькій області, КНП «Кам’янсько-Дніпровський ЦП МСД» та КНП «Кам’янсько-Дніпровська ЦРЛ» погоджено й організовано проведення спеціальних тренувань.
🧑‍🚒Основною метою тренувань було відпрацювання практичних навичок персоналу мед закладів щодо локалізації та гасіння пожежі на початковому етапі із застосуванням первинних засобів пожежогасіння, проведення евакуації працівників й пацієнтів при виявленні ознак пожежі та організація взаємодії з 17-ДПРЧ ГУ ДСНС України у Запорізькій області.
Задля зменшення рівня завданих незручностей громадянам (зокрема пацієнтам та медперсоналу), провести тренування вирішили в другій половині дня.
🚒 Таким чином прибувши 11 березня до КНП «Кам’янсько-Дніпровський ЦП МСД» та обравши у випадковому порядку кабінет на другому поверсі, за підготовленою легендою медичному персоналу повідомили про виникнення задимленості в одному із зачинених кабінетів. Далі медперсонал діючи відповідно до інструкції із протипожежної безпеки повідомив про виникнення пожежі у приміщенні за телефоном «101», оповістив всіх присутніх на поверсі та самостійно евакуювалися з приміщення. За легендою пожежа на другому поверсі супроводжувалась сильним задимленням та високою температурою, крім того, в приміщенні залишився один постраждалий. Прибулі на місце рятувальники використовуючи апарати на стиснутому повітрі евакуювали постраждалого на свіже повітря. Необхідно зазначити, що при проведенні тренування рятувальники не використовували спеціальні звукові сигнали, не маючи при цьому переваги в русі. Попри це для того, щоб розпочати роботи з локалізації умовної пожежі та здійснити евакуацію постраждалого на свіже повітря їм знадобилось трохи більше як десять хвилин.
🔥 Паралельно із цим керівництвом та спеціалістами Кам’янсько-Дніпровського РС ГУ ДСНС України в Запорізькій області надано методичну допомогу щодо дій у випадку виникнення пожежі медичному персоналу. Повідомлено про алгоритм першочергових дій у випадку виникнення пожежі, роз’яснені правила користування первісними засобами пожежогасіння.
✅Далі аналогічні тренування з практичною евакуацією людей проведені у приміщенні приймально-діагностичного відділення КНП «Кам’янсько-Дніпровська ЦРЛ».
Цього ж дня рятувальниками проведені спільні тренування з ДП «Кам’янсько-Дніпровське лісове господарство» з гасіння умовної пожежі на території Кам’янського лісництва. За легендою пожежа виникла на території Кам’янського лісництва. До практичного гасіння умовної пожежі були залучені техніка та особовий склад 17-ДПРЧ ГУ ДСНС України у Запорізькій області та ДП «Кам’янсько-Дніпровське лісове господарство».
👉 Керівництво Кам’янсько-Дніпровської міської ради висловлює подяку та щиру вдячність керівництву та особовому складу Кам’янсько-Дніпровського районного сектору ГУ ДСНС України в Запорізькій області за прийняту участь у тренуваннях та надану методичну та практичну допомогу.
⚠ Одночасно є необхідним звернутися до громадян з проханням дотримуватись правил протипожежної безпеки, використовувати лише справні електричні прилади, не розводити вогнища на природі, якщо це може призвести до неконтрольованого горіння. Звертаючись до водіїв автотранспортних засобів нагадуємо про Ваш обов’язок надавати перевагу в русі транспортним засобам із ввімкненими спеціальними сигналами та проблисковими маячками.
🖋Публікація підготовлена відділом мобілізаційної і оборонної роботи, надзвичайних ситуацій та зв’язку із правоохоронними органами виконавчого комітету Кам’янсько-Дніпровської міської ради



Четвер, 11 Березня 2021 16:54 | Переглядів: 292