Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Про соціальну роботу з сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах з числа проблемних сімей

     Згідно Положення про роботу КУ “Кам’янсько-Дніпровський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді” Центр здійснює соціальний супровід сімей, дітей та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги, надає їм соціальні послуги за результатами проведеної оцінки потреб їх у таких послугах.
Серед сімей, що перебувають на обліку Центру завжди є сім’ї, які потребують особливого контролю та уваги з боку фахівців із соціальної роботи. Підставами для систематичного втручання соціальних працівників є відсутність у сім’ї умов для нормального розвитку й виховання дітей, тобто коли батьки не задовільняють потреби своїх дітей. Це виявляється в недоїданні, носінні одягу не за сезоном, відсутності навичок особистої гігієни й умов для її дотримання, навіть відсутності можливостей для навчання і дозвілля. Такі сім’ї залишаються у полі зору соціальних служб оскільки вони не в змозі самостійно подолати проблемну ситуацію.
     Тож з метою раннього виявлення та своєчасного вивчення потреб сімей, а для деяких і контролю за створенням умов проживання та виконанням батьківських обов’язків, 16 травня поточного року спеціалістами Комунальної установи “Кам’янсько-Дніпровський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді” було ініційовано проведення виїзного рейду-перевірки сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах на території міста Кам’янка-Дніпровська та з якими працюють спеціалісти МЦСССДМ. Участь у рейді також взяли спеціалісти служби у справах дітей Кам’янсько-Дніпровської РДА. Таким чином, комісією у складі Сафонової А.В. - начальника служби у справах дітей РДА, Ясеневої С.В.- головного спеціаліста служби у справах дітей РДА, Куницької Л.П. – директора КУ “Кам’янсько-Дніпровський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді” та провідного фахівця із соціальної роботи Центру Круть Т.А. було відвідано 19 сімей, в них 54 дитини. Під час перевірки члени комісії звертали увагу на наявність: запасів продуктів харчування, приготовленої гарячої їжи, запасу необхідних речей, шкільного приладдя, спальних місць, білизни та створення відповідних умов для проживання. Члени комісії, під час відвідування сімей, в яких виховуються новонароджені малюки, також звертали увагу на використання батьками державних коштів при народженні дитини.
     В результаті проведеної роботи грубих порушень не виявлено, але деякі сім’ї, в яких батьки не в повній мірі виконують свої батьківські обов’язки, взято на особистий контроль соціальних служб громади. З числа перевірених сімей, особливо хочеться відмітити родини, в яких батьки піклуються про своїх дітей та отримана державна соціальна допомога йде на користь, в першу чергу, дітям. В результаті комплексного втручання соціальних служб в сімейне життя родини, відносно виконання батьками своїх батьківських обов’язків, завжди повинен бути результат. Усі відвідані сім’ї разом з дітьми були запрошені на майбутнє свято – День захисту дітей, яке відбудеться 1 червня біля Будинку культури Кам’янсько-Дніпровської ОТГ.

Директор                                                                                  Л.П. Куницька



Четвер, 17 Травня 2018 15:28 | Переглядів: 735