Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Протидія домашньому насильству

УЧАСТЬ У ОНЛАЙН-НАВЧАННІ «ШКОЛА БЕЗПЕЧНОЇ МІГРАЦІЇ»

19.10.2020 року спеціаліст КУ «Кам'янсько-Дніпровський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді» Кам'янсько-Дніпровської міської ради – Коноплянко Аріна, взяла участь в онлайн-навчанні фахівців, які працюють з особами уразливих категорій у якості тренерів з питань безпечної міграції та протидії торгівлі людьми, за допомогою електронного курсу «Школа безпечної міграції». Дане навчання проводилось громадською правозахисною організацією «Егіда-Запоріжжя» за підтримки Агенції ООН по міграції (МОМ).


Під час даного онлайн-навчання, було отримано дуже багато цікавої та корисної інформації. Тренерами були розглянуті такі питання як: «Міфи та факти про торгівлю людьми. Аналіз ситуації 2020»; «Торгівля людьми - явище сьогодення»; «Нормативно-правова база з протидії торгівлі людьми»; «Особливості працевлаштування за кордоном»; «Ресурси з попередження торгівлі людьми. Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів «527». А також, одним із цікавих моментів онлайн-навчання було проходження онлайн квесту з безпечного працевлаштування. Дане завдання було новим, та водночас дуже цікавим та корисним. Після отриманих знань та умінь, тренерами було рекомендовано спеціалістам застосувати онлайн квест серед отримувачів соціальних послуг, та взагалі серед населення. Та було наголошено, що ті хто зробить дану роботу, отримають мотиваційні подарунки.


Тож, спеціалістом який пройшов онлайн-навчання, був застосований на практиці даний квест серед: працівників Центру, спеціалістів відділу освіти, спеціалістів міської ради, сімей, які перебувають на обліку Центру та взагалі серед мешканців громади. Всього даний квест пройшли 23 особи. А також, онлайн посилання на проходження квесту, було викладено на сайті Кам'янсько-Дніпровської громади у соціальній мережі Фейсбук, тому що дана проблема є дуже актуальною та глобальною для населення, оскільки велика кількість людей виїздять за кордон на працю. Тож, всі охочі мали змогу пройти та дізнатись для себе та своїх близьких дуже корисну інформацію, стосовно теми безпечного працевлаштування за кордоном і не тільки.


По закінченню навчання, всі учасники отримали сертифікати, а найактивніші, серед яких також був спеціаліст КУ «К-Д МЦСССДМ», від ГПО «Егіда-Запоріжжя» отримали мотиваційні подарунки, для подальшого використання в роботі з метою профілактики торгівлі людьми та популяризації безпечного працевлаштування.

Директор КУ «К-Д МЦСССДМ», Людмила КУНИЦЬКА

 

 



Вівторок, 24 Листопада 2020 10:06 | Переглядів: 408