Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

НА ВІДЕО ВИ МАЄТЕ МОЖЛИВІСТЬ ПОБАЧИТИ ТА ПОЧУТИ ПІСНІ У ВИКОНАННІ ЧУДОВОГО НАРОДНОГО ФОЛЬКЛОРНОГО КОЛЕКТИВУ «НАДВЕЧІР’Я» КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «МІСЬКИЙ БУДИНОК КУЛЬТУРИ» ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ КАМ’ЯНСЬКО-ДНІПРОВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

     Народний фольклорний колектив «Надвечір’я», носій елементу нематеріальної культурної спадщини «степовий розпів», був організований на базі районного будинку культури у 2010 році. Він об’єднує у своїх лавах шанувальників пісні різного віку. Засновник та керівник колективу Трошина Ганна Іванівна.
      Головна мета діяльності народного фольклорного колективу «Надвечір’я» - збереження автентичності українського пісенного фольклору, дослідження сільської пісенної культури, побутових обрядів та популяризація української народної пісенної та обрядової культури свого краю. Народним фольклорним колективом «Надвечір’я» постійно проводиться робота зі збору місцевого фольклорного матеріалу та поповнення репертуару. Зараз він налічує понад 300 одиниць фольклорних українських народних, козацьких пісень, псальм та 4 обряди, але найулюбленіші пісні – це пісні «степового розспіву», зразки яскравої та складної протяжності.
     Колектив має своєрідну яскраву манеру виконання, шукає шлях збагачення тембрової окраси співу, працює над пошуком власного виконавського стилю. Виконує твори як у супроводі музичного інструменту, так і акапельно з використанням шумових народних інструментів. Звання «народний аматорський колектив» було присвоєно фольклорному колективу «Надвечір'я» у 2013 році постановою колегії Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної державної адміністрації від 24 грудня 2013 року №14, яке підтверджено постановою колегії Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної державної адміністрації від 26.12.2019 №8.
     Колектив продовжує здобувати визнання професіоналів і глядацьку любов на сценах Києва, Запоріжжя, Коломиї, Харкова, Вінниці, Мерефи, Слов’яносербська, Токмака, Мелітополя, Кривого Рогу, Великих Сорочинців, Енергодару, Кам’янки-Дніпровської, Гуляйполя, Дніпрорудного, міст Болгарії. За період 2017-2019 р.р. колектив був високо оцінений спеціалістами-професіоналами та нагороджений 46 почесними грамотами та дипломами.
      Фольклорний народний колектив «Надвечір’я» взяв участь у зйомках телепередачі «Фольк Music» на центральному телебаченні та став переможцем з піснею «Ой, гоп, не пила» (Т.Г. Шевченко, «Мар’яна Зерниця»). В цьому році НФК «Надвечіря» здобув перемогу на IX Міжнародному фольклорному фестивалі «Море от ритми», с. Оброчиште, Болгарія, II Міжнародному фестивалі з фольклору «Євро фольк-Поділля 2019», Обласних конкурсах фольклорних колективів «Запорізька спадщина», «Срібна купальська роса» та «Вольниця». Колектив бажає поповнити свій склад молодими голосами та запрошує всіх охочих до себе.

Директор МОМЦ НТ і КОР Худенкова І.Г.



Середа, 15 Січня 2020 13:14 | Переглядів: 460