Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

УВАГА! ЧАС ПОДУМАТИ ПРО ЗДОРОВ’Я!

Всесвітній день боротьби зі СНІДом у всьому світі відзначають 1 грудня. У цей день ВООЗ, ООН, приватні благодійні організації проводять масові заходи, покликані привернути увагу населення до проблем профілактики, лікування СНІДу та соціальної адаптації ВІЛ-інфікованих. Так і в КЗ "Кам'янсько-Дніпровська ЗОШ I-III ступенів №3" пройшла зустріч учнів з лікарем первинної медицини Наталією Бєліковою, яка провела профілактичну бесіду "Дійзнайтеся більше про ВІЛ/СНІД та вірусні гепатити В і С" та "Що слід знати про туберкульоз". Діти уважно слухали та задавали питання, як правильно лікуватися та куди звертатись за допомогою. Учні переглянули "Профілактика ВІЛ/СНІДу " та"Туберкульоз - знай,стережись, не бійся".
Специфічних засобів профілактики ВІЛ-інфекції в даний час в світі не існує. Тому захист від ВІЛ / СНІДу в деяких випадках залежить від поведінки і способу життя самої людини. Після зустрічі учні визначилися, що необхідно:

● Користуватися тільки особистими предметами гігієни (зубні щітки, бритви, леза та манікюрні приладдя тощо)
● Вимагати застосування стерильного інструментарію при обслуговуванні в різних установах і організаціях.
● Косметичні процедури (татуювання, пірсинг, манікюр, педикюр) проводити тільки в спеціальних установах, що мають ліцензію на їх проведення.
● При випадкових статевих контактах користуватися презервативом.
● Уникати статевих зв'язків з людьми, які вживають наркотики.
● Не вживати ін'єкційні наркотики.
Стримати розвиток епідемії в нинішніх умовах за допомогою первинної профілактики, що включає в себе здоровий спосіб життя людей. Низький рівень трудової активності, психоемоційна напруга, відсутність культури, екологічна безграмотність, гіподинамія, нераціональне харчування, куріння, вживання алкоголю, наркотичних і токсичних речовин - все це є факторами ризику. Адже ще Гіппократ казав: «Яка діяльність людини, його звички, умови життя, таке і його здоров'я».
Щоб зупинити розвиток епідемій в Україні, необхідно виробити навички здорового і безпечного способу життя кожному громадянину. Без сумніву, всі погодяться з істиною про те, що здоров'я - це той безцінний дар природи, який дається людині, його необхідно берегти.
Пам’ятайте, чим раніше виявлена хвороба, тим легше буде її лікувати.
Отже, бажаємо вам міцного здоров’я!

Тетяна Хижняк педагог-організатор



П'ятниця, 13 Грудня 2019 15:58 | Переглядів: 323