Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ОСВІТЛЕННЯ ТА БЛАГОУСТРІЙ НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ ОТГ, РОЗМІР ВАРТОСТІ ХАРЧУВАННЯ ДЛЯ УЧНІВ ТА ДОШКІЛЬНЯТ, НОВІ ВІДДІЛЕННЯ У ДИТЯЧИХ ЮНАЦЬКИХ СПОРТИВНИХ ШКОЛАХ ТА ІНШІ ПИТАННЯ ПОРЯДКУ ДЕННОГО СЕСІЇ КАМ’ЯНСЬКО-ДНІПРОВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

27 листопада поточного року відбулася чергова тридцять перша сесія Кам’янсько-Дніпровської міської ради восьмого скликання. На засіданні, що проходило під головуванням міського голови Володимира Антоненка, було розглянуто майже 100 питань порядку денного. Усі вони напередодні ретельно розглядалися в профільних комісіях депутатами міської ради.
Першочерговими, за традицією, стали питання фінансування. Цього дня рішенням сесії затверджено звіт про виконання бюджету об’єднаної територіальної громади Кам’янсько-Дніпровської міської ради за 9 місяців, зміст якого присутнім доповіла начальник фінансового відділу Віра Трикашна. Також депутати затвердили зміни та доповнення до бюджету ОТГ Кам’янсько-Дніпровської міської ради на 2019 рік, які стосуються багатьох сфер життєдіяльності громади.
ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я ТА СОЦІАЛЬНА СФЕРА
Рішенням 31-ї сесії з бюджету об’єднаної територіальної громади до районного бюджету передані кошти для придбання телемедійного обладнання (2 комплекти) для амбулаторії монопрактики по вул. Гоголя, 50 с. Велика Знам’янка, Кам’янсько-Дніпровського району та для Великознам’янської амбулаторії загальної практики сімейної медицини №1 по вул. Центральна, 335. Для комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг населенню)» Кам’янсько-Дніпровської міської ради заплановано кошти на оплату послуг з розробки проєктно-кошторисної документації та поточний ремонт під’їзного шляху і тротуару, прилеглих до адмінбудівлі Терцентру. Також Кам’янсько-Дніпровському міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» виділені кошти на придбання багатофункціонального пристрою.
БЛАГОУСТРІЙ
На виконання заходів Програми будівництва, ремонту, утримання вулично – дорожньої мережі та підвищення безпеки руху на території об’єднаної територіальної громади Кам’янсько – Дніпровської міської ради на 2019 рік, Програми зовнішнього освітлення населених пунктів ОТГ на 2019 рік та Програми благоустрою населених пунктів ОТГ, комунальним підприємствам громади виділено кошти на:
- капітальний ремонт дороги по провулках Квітучому та Пивоварському с. Велика Знам'янка.
- поточний ремонт освітлення парку «Перемоги» та парку по вулиці Гоголя в м.Кам’янка-Дніпровська;
- придбання дорожніх знаків «поступися дорогою», «головна дорога», «пішохідний перехід», «діти»;
- придбання запчастин на трактор ЮМЗ-6 АКЛ, матеріалів для ремонту вуличного освітлення та ламп зовнішнього освітлення;
- придбання новорічних гірлянд, куль, іграшок та ялинок (для підготовки до новорічних свят),
Депутатами міської ради також заплановані кошти на поховання померлих безрідних та невідомих громадян в рамках реалізації відповідної Програми.
ОСВІТА
Рішенням сесії відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Кам’янсько-Дніпровської міської ради виділено кошти на:
- капітальний ремонт приміщень (відновлення санітарного вузла, часткова заміна вікон та дверей) №4, а також капітальний ремонт даху навчального корпусу № 4 КЗ «Великознам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1»
- капітальний ремонт ганку з улаштуванням пандусу КЗ «Будинок дитячої творчості» Кам'янсько-Дніпровської міської ради
- капітальний ремонт даху корпусу №2 КЗ «Кам’янсько-Дніпровська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3»
- капітальний ремонт спортивного залу та огорожі КЗ «Кам’янсько-Дніпровська міська дитячо-юнацька спортивна школа «Колос» та придбання спортивного інвентарю для футболу, баскетболу, фітнесу;
- придбання ламп бактерицидних для закладів дошкільної освіти громади;
- підвіз спортивних команд на змагання (для ДЮСШ)
- технічне обслуговування центрального опалення КЗ «Кам’янсько-Дніпровська районна гімназія «Скіфія»;
- оплату опломбування та розпломбування лічильників в закладах освіти громади;
- придбання персональних комп’ютерів та комплектів шкільних дощок з фліпчартом для загальноосвітніх шкіл.
Зазначимо, що на засіданні сесії затверджені в новій редакції статути КСЗ «Кам’янсько- Дніпровська ДЮСШ» та КЗ «Кам’янсько- Дніпровська ДЮСШ «Колос». Так, рішенням сесії, враховуючи побажання батьків вихованців ДЮСШ «Колос» та їх тренерів, з 01.12.2019 року у ДЮСШ введено відділення боротьби вільної, а в ДЮСШ «Колос» введені відділення з паверліфтингу, фітнесу, баскетболу та футболу.
Відповідно до рішення сесії цього дня був встановлений розмір вартості харчування учнів 1-4 класів та дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування 5-11 класів в закладах загальної середньої освіти Кам'янсько-Дніпровської міської ради на 2020 рік: з 14 січня він складатиме 22,00 гривні на одну дитину.
До того ж з 02 січня 2020 року в комунальних закладах дошкільної освіти Кам’янсько-Дніпровської міської ради розмір вартості харчування дітей за одне відвідування становитиме: для дітей ясельного віку до 3 років – 25,00 грн, для дітей дошкільного віку від 3 до 7 років – 30,00 грн. При цьому розмір плати для батьків або осіб, які їх замінюють, за харчування дітей у комунальних закладах дошкільної освіти Кам’янсько-Дніпровської міської ради заплановано у розмірі 60 відсотків від розміру вартості одного дня відвідування. З 01 червня по 31 серпня 2020 року у літній оздоровчий період фінансові витрати на харчування дітей планується збільшити на 10 відсотків для придбання свіжих овочів і фруктів. Депутатами міської ради також встановлено на 2020 рік пільгу для батьків або осіб, які їх замінюють, зі сплати за харчування дітей у комунальних закладах дошкільної освіти Кам’янсько-Дніпровської міської ради у розмірі 100% за рахунок коштів місцевого бюджету наступних категорій дітей:
- діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;
- діти із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;
- діти, батьки яких загинули в зоні АТО, або стали інвалідами (за наявності відповідно оформлених документів).
Для батьків або осіб, які їх замінюють, пільга зі сплати за харчування дітей із багатодітних родин у комунальних закладах дошкільної освіти Кам’янсько-Дніпровської міської ради складатиме 50% за рахунок коштів місцевого бюджету.
КУЛЬТУРА
Депутатським корпусом прийнято рішення про фінансування відділу культури та туризму виконавчого комітету Кам’янсько-Дніпровської міської ради для придбання: мультимедійних проєкторів для поліпшення організації заходів в СБК «Знам’янський» та Кам’янсько-Дніпровському міському будинку культури, теплової пушки для обігріву приміщення СБК пожежних приладів для закладів культури громади; електричних конвекторів для бібліотечної філії №2 в с. Велика Знам’янка та бібліотечного фонду (його поповнення).
Також депутати підтримали рішення щодо фінансування поточного ремонту малої танцювальної зали міського будинку культури та поточного ремонту даху Кам’янсько - Дніпровського міського історико-археологічного музею.
Результатом засідання тридцять першої сесії Кам’янсько-Дніпровської міської ради стало прийняття усіх питань з порядку денного. На завершення сесії голова громади Володимир Антоненко традиційно подякував присутнім депутатам за прийняті цього дня важливі рішення та їх виважену позицію.
Тетяна Пшенична
начальник відділу організаційної та інформаційної роботи
виконавчого комітету Кам’янсько-Дніпровської міської ради



П'ятниця, 13 Грудня 2019 15:43 | Переглядів: 854