Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ ПІКЛУЄТЬСЯ ПРО ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ ВНАСЛІДОК ОТРИМАНИХ ТРАВМ НА ВИРОБНИЦТВІ ТА ПРОФЗАХВОРЮВАНЬ

     Генеральною Асамблеєю ООН 03 грудня визначено Міжнародним днем осіб з інвалідністю. Цей день не є святом, а покликаний привернути увагу до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя, акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей із інвалідністю.
     Міжнародний день людей з інвалідністю – день підведення підсумків зробленого для цієї категорії громадян, аналізу фактичного становища людей з особливими потребами в суспільстві і визначення планів щодо поліпшення їх життєвого рівня.
    Одним із основних напрямів роботи Фонду соціального страхування України є турбота про тих людей, які в результаті отриманих на виробництві травм або професійних захворювань стали особами з інвалідністю. Наш обов’язок допомагати цим людям не лише матеріально, а й, насамперед, своєю увагою і турботою, добрим словом і конкретною справою. Система загальнообов'язкового державного соціального страхування гарантує зазначеній категорії потерпілих на виробництві страхові виплати та забезпечення широкого спектру медико-соціальних послуг.
     Постійно проводяться заходи із залучення осіб з інвалідністю до участі у громадському житті. Яскравим прикладом цього є організація і проведення щорічної Всеукраїнської спартакіади «Сила духу».
     На обліку в Енергодарському відділенні управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області перебувають та отримують страхові виплати 216 потерпілих на виробництві, з них більш половини – 126 осіб – мають інвалідність. Фонд надає медико-соціальні послуги та здійснює відповідні страхові виплати, зокрема, це й щомісячна грошова допомога в разі часткової чи повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку потерпілого; відшкодування по тимчасовій втраті працездатності; витрати на поховання; одноразові виплати.
     Особи з інвалідністю мають гостру потребу в медичній та соціальній реабілітації, а саме: у лікуванні, забезпеченні протезно-ортопедичними виробами, санаторно-курортним лікуванням, інвалідними візками, автомобілями.
     За 10 місяців 2019 року відділенням було забезпечено медичними та соціальними послугами 30 потерпілих на виробництві на загальну суму 393,866 тис. грн, санаторно-курортним лікуванням періодично згідно з рішенням МСЕК у поточному році забезпечено 8 осіб.
     Хочемо побажати усім доброго здоров'я, довголіття, оптимізму та благополуччя. Закликаємо всіх небайдужих відкрити свої серця для добра, перейнятися проблемами людей з особливими потребами, створити для них умови, які дадуть змогу відчувати себе рівними серед рівних.

Начальник Енергодарського відділення
управління ВД ФССУ у Запорізькій області
Жук Володимир Анатолійович

 



П'ятниця, 29 Листопада 2019 13:29 | Переглядів: 260