Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

СУПЕРВІЗІЯ НА ТЕМУ: «ПСИХОСОЦІАЛЬНА ПІДТРИМКА ТА РОБОТА З КОНФЛІКТАМИ»

     На базі Енергодарського міського центру соціальних служб для сімей, дітей та молоді за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва для спеціалістів центрів соціальних служб для сімʼї, дітей та молоді та надавачів соціальних послуг об’єднаних територіальних громад Запорізької області, було проведено курс супервізійних зустрічей. Метою даної супервізії було покращення взаємопорозуміння в колективі, профілактиці вигорання, професійному зростанню та підвищенню ефективності праці кожного окремого спеціаліста.
     Від нашої громади прийняли участь: директор КУ К-Д МЦСССДМ - Куницька Л.П., провідний фахівець із соціальної роботи КУ К-Д МЦСССДМ - Коноплянко А.Г.
       Взагалі супервізія – це форма консультування для спеціалістів допоміжних професій (психологи, соціальні працівники, соціальні педагоги тощо), яка широко розповсюджена в Європі і спрямована на надання професійної підтримки фахівцям у складних ситуаціях, конфліктах та у ведені складних випадків. Супервізійні зустрічі проводилися один раз на місяць, протягом шести місяців поспіль, починаючи з квітня по серпень місяць. Дана супервізія була направлена на вирішення кейсів, що неймовірно допомагає багатьом учасникам вирішити реальні проблемні ситуації в роботі. А також, хочеться відмітити, що велику роль позитивного настрою у учасників, відіграла Куратченко Ірина Євгеніївна - голова правління Запорізької обласної громадської організації «Об’єднання психологів та психоаналітиків «ВЗАЄМОДІЯ», а також - директорка Запорізького обласного центру соціально-психологічної допомоги, наш супервізор, яка дуже професійно та вміло налаштувала кожного з нас на роботу у групі та допомогла усвідомити багато корисного, як у особистому житті так і у роботі в цілому.
Таким чином, супервізія була неймовірно корисною, мотивуючою та емоційною. Доброзичлива, комфортна та сприятлива атмосфера налаштовувала учасників на відкритість на взаємний зв'язок. Груповим заходом охоплено 13 осіб.
Провідний фахівець із соціальної роботи А.Г. Коноплянко



Вівторок, 01 Жовтня 2019 12:10 | Переглядів: 440