Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

РЕЙД-ПЕРЕВІРКА СІМЕЙ, ЯКІ ПЕРЕБУВАЮТЬ У СКЛАДНИХ ЖИТТЄВИХ ОБСТАВИНАХ

На виконання пункту 2.2 рішення Камʼянсько-Дніпровського виконавчого комітету міської ради № 20 від 20.02.2018р. «Про підсумки роботи КУ «Камʼянсько-Дніпровський міський центр соціальних служб для сімʼї, дітей та молоді» за 2018 рік» щодо проведення щомісячних рейдів-перевірок сімей, які перебувають на обліку як такі, що потрапили в складні життєві обставини, з метою раннього виявлення та своєчасного вивчення потреб сімей, контролю за створенням умов проживання та виконанням батьківських обов’язків, спеціалістами Комунальної установи «Камʼянсько-Дніпровський міський центр соціальних служб для сімʼї, дітей та молоді» Камʼянсько-Дніпровської міської ради здійснюються виїзні рейди-перевірки сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах на території Камʼянко-Дніпровської обʼєднаної територіальної громади.
Таким чином, комісією у складі Левківської Г.О. - провідного фахівця із соціальної роботи, Бондюченко Т.М., Фроліков О.О. – фахівцями із соціальної роботи та за участю представника служби у справах дітей Камʼянсько-Дніпровської РДА – Ясєневої С.В. 12.09.2019 на території с. Велика Знамʼянка було відвідано 18 сімей, в яких виховуються 40 дітей. Спеціалістами центру під час перевірки не було виявлено грубих порушень щодо виконання батьками своїх батьківських обов’язків, всі діти з даних сімей вчасно приступили до навчального процесу, придбано всі необхідні шкільні приладдя та одяг.
Також 17 вересня 2019 року у м. Камʼянка-Дніпровська провідними фахівцями КУ КД МЦСССДМ - Коноплянко А.Г., Ходоренко С.А., фахівцем із соціальної роботи - Солоп М.В. та спільно з головним спеціалістом служби у справах дітей Камʼянсько-Дніпровської РДА – Ясєневою С.В., було відвідано 11 сімей, з якими працюють спеціалісти Центру. За результатами проведеної роботи 1 родину взято під особливий контроль, та спільно зі службою у справах дітей буде проведено відповідну роботу з матір’ю, щодо зміни її ставлення стосовно сприяння до покращення санітарно-гігієнічних умов проживання та щодо виконання відповідним чином її батьківських обов’язків.
Під час рейдів спеціалістами Центру, в першу чергу звертається увага чи є в сім’ях запас продуктів харчування, чи наявна приготовлена гаряча їжа, чи є у дітей сезонний одяг, шкільне приладдя, спальні місця. Сім’ям постійно наголошується про контроль за дітьми та про належне виконання своїх батьківських обов’язків.
Зазначимо, що в багатьох обстежених родинах, спостерігається позитивна динаміка змін. Батьки прислухаються до порад та рекомендацій спеціалістів КУ КД МЦСССДМ, покращюють умови проживання та мікроклімат в родинах вцілому.
Провідний фахівець із соціальної роботи А.Г. Коноплянко
Провідний фахівець із соціальної роботи С.А. Ходоренко



Середа, 18 Вересня 2019 11:56 | Переглядів: 345