Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

МЕДИЦИНА, ОСВІТА, БЛАГОУСТРІЙ – ГОЛОВНІ ПИТАННЯ ПОРЯДКУ ДЕННОГО ЧЕРГОВОЇ СЕСІЇ КАМ’ЯНСЬКО-ДНІПРОВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

     24 травня поточного року, на двадцять п’ятій сесії Кам’янсько-Дніпровської міської ради восьмого скликання розглядалося понад 100 питань, які були включені до порядку денного. На засіданні, що проходило на чолі з міським головою Володимиром Антоненком, були присутні заступники міського голови, 18 депутатів міської ради, головний лікар КНП «Кам’янсько-Дніпровська ЦРЛ» Кам’янсько-Дніпровської районної ради – Юрій Голуб, начальники відділів виконавчого комітету Кам’янсько-Дніпровської міської ради. Напередодні депутати розглянули усі питання порядку в профільних комісіях.
Депутатський корпус проголосував «за» внесення змін до низки важливих для життєдіяльності Кам’янсько-Дніпровської об’єднаної територіальної громади програм на 2019 рік, які стосуються: забезпечення населення якісною питною водою; запобігання підтопленню; благоустрою та зовнішнього освітлення населених пунктів; будівництва, ремонту, утримання вулично – дорожньої мережі та підвищення безпеки руху; організації рятування людей на водних об'єктах; організації, проведення та фінансування оплачуваних громадських робіт; поховання померлих безрідних та невідомих громадян. Зазначені питання в порядку денному 25-ї сесії міської ради стосуються, насамперед, забезпечення ефективної діяльності комунальних підприємств та загалом інфраструктури громади.
     Так, з міського бюджету виділені кошти на: виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для розташування водозабору №1 за адресою: м. Кам’янка-Дніпровська вул. Першотравнева,7б; реконструкцію системи водопостачання по вул. Коваля, 15 в селі Велика Знам’янка (проведення геологорозвідувальних (пошукових) робіт); реконструкцію водопровідної мережі пров. Запорізький, вул. Щаслива, пров. Виноградний, вул. Набережна в місті Кам’янка-Дніпровська (на проведення проектно-вишукувальних робіт).
В рамках реалізації Програми благоустрою населених пунктів ОТГ для КП «Карат» та КП «АГРОЗНАМ’ЯНКА» надано кошти, у т.ч. на закупівлю 6 конструкцій зупинок громадського транспорту, які планується встановити на території населених пунктів громади, а також на придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентарю, розхідного матеріалу для ремонту, паливно-мастильних матеріалів тощо для стабільного функціонування комунальних підприємств громади. На забезпечення Програми поховання померлих безрідних та невідомих громадян ОТГ на 2019 рік та Програми організації, проведення та фінансування оплачуваних громадських робіт на території громади на 2019 рік, комунальним підприємствам виділено 21.2 тис. грн. та 49,28 тис. грн. відповідно.
     На реалізацію заходів Програми запобігання підтопленню території об’єднаної територіальної громади Кам’янсько-Дніпровської міської ради на 2019 з місцевого бюджету виділено 50,0 тис. грн. Нікопольському регіональному управлінню водних ресурсів для розчистки Кам’янського скидного каналу від сміття та вивезення на сміттєзвалище, а також ремонту, йоржування та продувки свердловин Кам’янської та Знам’янської протифільтраційних завіс (на придбання паливно-мастильних матеріалів, труб та електродів).
     До того ж сесією прийнято соціальні програми щодо: співфінансування придбання спеціального автомобіля, призначеного для надання додаткових психолого-педагогічних, корекційно-розвиткових послуг працівниками КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Кам’янсько-Дніпровської міської ради, а також оздоровлення та відпочинок дітей Кам’янсько-Дніпровської міської об’єднаної територіальної громади. Так, напередодні літніх канікул та з метою належної організації процесу оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, депутати підтримали виділення коштів з міського бюджету для оплати путівок таким дітям.
     Важливим питанням не тільки для жителів Кам’янсько-Дніпровської міської об’єднаної територіальної громади, а й для жителів всього району, стало внесення змін до Програми фінансової підтримки комунальних закладів охорони здоров’я Кам’янсько – Дніпровського району. Відповідно до прийнятих змін, з бюджету Кам’янсько-Дніпровської громади направлено субвенцію до районного бюджету у сумі 580,25 тис. грн. для КНП «Кам’янсько-Дніпровська ЦРЛ» Кам’янсько-Дніпровської районної ради на:
- оплату витрат на покинутих дітей у дитячому відділені (витрати на дитяче харчування; підгузки, витрати на медикаменти; обстеження на гепатит) – 20,0 тис. грн.;
- оплату праці медичним працівникам ( у т.ч. утримання фельдшера-лаборанта в с. Велика Знам’янка) – 560,25 тис. грн.
Зазначимо, що саме передувало цьому виділенню коштів з місцевого бюджету громади на медицину. Так, за результатами реорганізації, яка відбулась цьогоріч в Центральній районній лікарні, адміністрацією медзакладу було скорочено одиницю фельдшера-лаборанта в с. Велика Знам’янка (без погодження з жителями села та Кам’янсько-Дніпровською ОТГ). Тобто для того, щоб здати аналізи, жителям села необхідно було приїздити до Кам’янки-Дніпровської, що незручно, насамперед, для людей похилого віку. Щоб зазначену проблему було вирішено, до голови громади Володимира Антоненка почали звертатися жителі села під час особистих прийомів та письмово. Тому, за ініціативи керівництва Кам’янсько-Дніпровської ОТГ, в середині травня було проведено нараду, учасниками якої стали Володимир Антоненко, його заступниця з гуманітарних питань, захисту населення та соціальної політики – Олена Козулькова, головні лікарі КНП «Кам’янсько-Дніпровська ЦРЛ» Кам’янсько-Дніпровської районної ради - Юрій Голуб та КНП «Кам'янсько-Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги» Кам'янсько-Дніпровської районної ради – Валерій Дунаєв. Під час наради обговорювалась не тільки ситуація, яка склалася у Великій Знам’янці, але й проблема з утримання і харчування покинутих дітей у дитячому відділені ЦРЛ та оплатою праці медпрацівників лікарні. За результатами наради було досягнуто ряд домовленостей. По-перше, між двома медичними закладами (ЦРЛ та Кам'янсько-Дніпровським центром первинної медико-санітарної допомоги) укладено договір про надання реагентів для обробки аналізів (в селі Велика Знам’янка). По-друге, головою громади під час 25-ї сесії були винесені на розгляд депутатам міської ради питання щодо фінансування оплати праці фельдшера-лаборанта в с. Велика Знам’янка та взагалі медичних працівників ЦРЛ. Також для того, щоб покинуті діти нашого району мали належні умови та харчування під час перебування у дитячому відділенні районної лікарні, Володимир Антоненко ініціював виділення для цього коштів з бюджету громади. Додатково зауважимо, що напередодні рішенням сесії міської ради від 12.04.2019 було виділено 100,0 тис. грн. на забезпечення завершення організаційних заходів, пов’язаних із одержанням ліцензії на медичну практику та на діяльність, пов’язану з обігом наркотичних речовин для КНП «Кам’янсько-Дніпровська центральна районна лікарня». Крім того, вся медична субвенція, яка надходить з державного бюджету до бюджету Кам’янсько-Дніпровської громади, своєчасно та в повному обсязі направляється на утримання закладів охорони здоров’я Кам’янсько-Дніпровського району.
Ще одними питаннями, які розглядалися під час 25-ї сесії, стали питання щодо забезпечення діяльності бібліотек та будинків культури на території громади. В результаті, з міського бюджету виділено кошти для придбання газового котла (Кам’янсько-Дніпровська публічна бібліотека) та для закупівлі козирка з металу над ґанком будівлі (Сільський будинок культури «Знам’янський») .
     Створення комфортних умов для учнів закладів освіти громади – це ще одне питання, яке постійно знаходиться на порядку денному як на засіданнях виконкому, так і сесій Кам’янсько-Дніпровської міської ради. Найзручнішим часом для ремонтів в школах є період літніх канікул. Тому в продовження позитивної тенденції, яка спостерігалась протягом 2018 року з проведення капітальних ремонтів закладів загальної середньої освіти громади, за ініціативи керівництва громади, рішенням 25-ї сесії було перерозподілено та направлено кошти на:
- капітальний ремонт даху корпусу №2 Кам’янсько-Дніпровської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3;
- капітальний ремонт даху навчального корпусу Великознам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 та реконструкція приміщень навчального корпусу (улаштування санітарного вузлу).
Окрім цього, планується провести:
- у Великознам’янській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1 - капітальний ремонт даху навчального корпусу №4, а також капітальний ремонт приміщень цього корпусу (відновлення санітарного вузлу, часткова заміна вікон та дверей);
- у Будинку дитячої творчості - капітальний ремонт ґанку з улаштуванням пандусу;
- у Кам’янсько-Дніпровській ДЮСШ «Колос» - капітальний ремонт внутрішніх приміщень, відмостки та паркану;
- в НВК «Дитячий садок - загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» - капітальний ремонт санвузлів та зовнішньої мережі водовідведення;
- у Кам’янсько-Дніпровський загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №3 - капітальний ремонт даху малишкового корпусу.
Крім того, під час сесії депутатами були прийняті інші рішення, зокрема: про затвердження Регламенту та Положення про відділ «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Кам’янсько-Дніпровської міської ради з територіальним підрозділом у селі Велика Знам’янка; про прийняття у комунальну власність громади безхазяйного нерухомого майна; земельні питання тощо. Загалом, усі питання порядку денного були ретельно опрацьовані та затверджені.
На завершення, голова Кам’янсько-Дніпровської міської об’єднаної територіальної громади Володимир Антоненко підсумував результати 25-ї сесії і подякував депутатам за виважену позицію і продуктивну роботу.



субота, 01 Червня 2019 11:34 | Переглядів: 378