Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

ЧОРНОБИЛЬ – ЧОРНИЙ БІЛЬ УКРАЇНИ, ЯКИЙ НЕ МАЄ ЧАСУ

     Масштаб Чорнобильської катастрофи, найтяжчої за всю історію людства техногенної катастрофи, добре відомий як вченим, так і політикам всього світу.
     Серед усіх трагедій, які спіткали людство за усю історію Чорнобильська катастрофа не має аналогій. Вона залишила руйнівні сліди в екології, ризики для здоров'я людей, спричинила погіршення соціальних, економічних та життєвих умов.
Роботи з ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС проводились під керівництвом Урядової комісії, яка почала працювати в Чорнобилі вже з другої половини дня 26 квітня і продовжувала свою діяльність до 1991 року. Комісія прийняла рішення про створення 30-км зони відчуження навколо Чорнобильської АЕС. 27 квітня 1986 року Уряд України провів евакуацію мешканців міст Прип'ять та Чорнобиль, районних центрів та сіл 30-км зони (близько 100 тис. людей).
     Аварія призвела до забруднення більш ніж 145 тис. квадратних кілометрів території України, Білорусі та Росії. Внаслідок Чорнобильської катастрофи постраждало понад 8,5 млн. людей, радіацією були заражені близько 5000 поселень в Україні, Білорусі та Росії. Крім України, Республіки Білорусь та Російської Федерації, вплив Чорнобильської катастрофи відчули на собі Швеція, Норвегія, Польща, Великобританія та інші країни.
     Основний тягар Чорнобильської катастрофи несе Український народ. Наслідки тієї біди нині відчувають на собі мільйони співгромадян, які постраждали через вплив радіоактивного забруднення. На 15% збільшились випадки ракових захворювань та смертність від раку і лейкемії осіб, пов'язаних з аварією.
     Сьогодні, 33 роки після того, як в світі сталася найбільша ядерна аварія, Чорнобильська зона - закрита 30-ти кілометрова зона, з якої 1986 році були евакуйовані люди, перетворилася на своєрідний біосферний заповідник, тепер виглядає менше як зона лиха і більше, як природний заповідник, де зростає популяція диких тварин.
     Урок Чорнобиля – це жахливий досвід. У той же час це попередження не тільки для України, - повідомлення стосується всіх країн про необхідність розумного використання так званого "мирного атома".
     Україна дотримується принципів ядерного роззброєння і політики нерозповсюдження, що свідчить про розуміння в нашій країні необхідності подальшого розвитку ядерної енергії лише в мирних цілях і відповідно до критеріїв суворої безпеки. Усі 25 років незалежності Україна була твердим прихильником глобального ядерного роззброєння та нерозповсюдження. Яскравим прикладом прояву цієї позиції є історичне рішення України повністю позбутися ядерної зброї. Крім того, Україна виконала зобов'язання, взяті на саміті у Вашингтоні з ядерної безпеки, щодо усунення високозбагаченого урану зі своєї території.

https://www.facebook.com/kamenkadneprotg/videos/352116228748985/




П'ятниця, 26 Квітня 2019 14:08 | Переглядів: 637