Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

РЕЙД-ПЕРЕВІРКА СІМЕЙ, ЯКІ ПЕРЕБУВАЮТЬ НА ОБЛІКУ ЦЕНТРУ, ЯК СІМ’Ї, ЯКІ ПОТРАПИЛИ У СКЛАДНІ ЖИТТЄВІ ОБСТАВИНИ

     На виконання пункту 2.2 рішення виконавчого комітету Камянсько-Дніпровської міської ради № 20 від 20.02.2018р. «Про підсумки роботи КУ «Камʼянсько-Дніпровський міський центр соціальних служб для сімʼї, дітей та молоді» за 2018 рік» щодо проведення щомісячних рейдів-перевірок сімей, які перебувають на обліку як ті, що потрапили в складні життєві обставини, з метою контролю за створенням умов проживання, виконанням батьківських обов’язків, раннього виявлення та своєчасного вивчення потреб сімей, спеціалістами Комунальної установи «Камʼянсько-Дніпровський міський центр соціальних служб для сімʼї, дітей та молоді» Камʼянсько-Дніпровської міської ради 13.03.2019 року було проведено виїзний рейд-перевірку сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах на території с. Велика Знам'янка.
     Таким чином, комісією у складі Куницької Л.П., директора Центру, Коноплянко А.Г., Левківської Г.О. – провідних фахівців із соціальної роботи, Бондюченко Т.М. – фахівця із соціальної роботи було відвідано 17 сімей, з них 13 сімей, з якими працюють спеціалісти Центру, інші 4 самовиявлені сімʼї. За результатами проведеної роботи 3 родини взято під соціальний супровід.
     Під час перевірки даних сім’ях спеціалістами Центру було виявлено багато порушень, а саме: в декількох сімей батьки були в стані сильного алкогольного сп’яніння, в числі яких був і діючий опікун, в наслідок чого порушені санітарно-гігієнічні умови проживання, відсутність продуктів харчування та приготовленої їжі та взагалі відсутній належний догляд за неповнолітніми дітьми. Родинам, яких не вдалось відвідати були залишені письмові повідомлення з запрошенням з’явитись до Центру.
     28 березня поточного року спільно з представником служби у справах дітей Камʼянсько-Дніпровської РДА - Ясєневою С.В., спеціалісти Центру відвідали сім’ї, які потребують особливого контролю та уваги повторно. Відмітимо, що здійснювався повторний рейд-перевірка без попередження сімей, але результат в більшості родинах приємно здивував. В будинках було тепло, дотримано санітарно-гігієнічні умови проживання, присутній запас продуктів харчування та свіжо приготовлена гаряча їжа. Проте декілька сімей не прислухались до рекомендацій і зауважень, які були надані спеціалістами Центру під час попередніх виїзних рейдів, тож їх було попереджено про наслідки невиконання ними своїх батьківських обов’язків. Надалі робота з даними сімʼями буде посилена з метою зміни їх ставлення до виконання своїх батьківських обов’язків.
     Всього груповим заходом було охоплено 28 сімей в них 65 дітей та роздано їм інформаційні матеріали «Домашнє насильство-це злочин» - 28 шт., «Куди звернутися за допомогою» - 28 шт., «Відповідальне батьківство» - 28шт.

Провідний фахівець із соціальної роботи        Г.О. Левківська
Провідний фахівець із соціальної роботи        А.Г. Коноплянко

 



П'ятниця, 29 Березня 2019 11:37 | Переглядів: 514