Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

КАМ’ЯНСЬКО-ДНІПРОВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ІСТОРИКО-АРХЕОЛОГІЧНИЙ МУЗЕЙ 13 ЖОВТНЯ ВІДЗНАЧИВ ОСОБЛИВЕ СВЯТО - ДЕНЬ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ.

     У самій його назві закладено шляхетне покликання і обов'язок захищати свою Батьківщину, свій народ. Для нас цей день став чудовим приводом зазирнути в історію і згадати наших видатних пращурів, які пером і словом, вогнем і мечем боролися за право своєї країни на кращу долю; це свято козацької доблесті і відваги; свято вдячності ветеранам Другої світової, які воювали за свою землю. І, нарешті, це день всіх героїв сучасності, які мужньо боронять кордони нашої України.
     Дата 14 жовтня обрана не випадково. Споконвіку на свято Покрови наші предки вшановували воїнів-захисників. Традиція давня і походить ще з часів Київської Русі. Коли центр православ'я - Константинополь був оточений, мешканці його столиці Візантії благали Богородицю про допомогу. За легендою, Діва Марія увійшла в храм, розпростерла над віруючими покривало зі своєї голови і почала молитися разом з усіма. Війська, що погрожували Константинополю, відступили. Пізніше, Діва Марія з'являлась і козакам, коли турки взяли в облогу Азов. І теж допомогла їм. Козаки вважали Покрову своєю заступницею.
В Україні з 1999 року 14 жовтня ми відзначали День Українського Козацтва. А в 2015 році вперше відсвяткували День захисника України.
     День захисника України - свято не тільки військових. Це свято всіх свідомих громадян, які вболівають за долю нашої країни, небайдужих, які своєю професійною діяльністю, сумлінною працею, волонтерською роботою забезпечують Україні захист — економічний, гуманітарний та інформаційний.
     Дякуємо за співпрацю Київському військовому історичному товариству, громадській організації «Сумське морське зібрання», пошуковому загону «Рубіж» та громадським активістам та краєзнавцям с.В. Білозерка.

Науковий співробітник музею
Ангелина Вербицкая



П'ятниця, 19 Жовтня 2018 09:05 | Переглядів: 598