Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ЗВІТУЄ ВІДДІЛ ОСВІТИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ КАМ’ЯНСЬКО-ДНІПРОВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

     Завдяки плідній співпраці закладів освіти Кам’янсько-Дніпровської міської ради та відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Кам’янсько-Дніпровської міської ради, при всебічній підтримці міського голови Володимира Антоненка, депутатського корпусу міської ради та її виконавчого комітету, 2017-2018 навчальний рік пройшов організовано та плідно для учнів, вихователів та педагогів закладів освіти.
     Традиційним стало відкриття пришкільних мовних таборів та таборів з денним перебуванням. Під час літніх канікул 2018 року відділом освіти молоді та спорту виконавчого комітету Кам’янсько-Дніпровської міської ради, на виконання розпорядження міського голови «Про організацію проведення оздоровлення та відпочинку дітей і підлітків на базі закладів загальної середньої освіти Кам’янсько-Дніпровської міської об’єднаної територіальної громади влітку 2018 року», з метою сприяння вивченню іноземної мови для розширення доступу громадян до світових економічних, соціальних, освітніх і культурних можливостей, зацікавлення учнів іноземними мовами; забезпечення умов для практичного застосування іноземних мов школярами з удосконалення розмовної іноземної мови; поєднання навчання із відпочинком під час літніх канікул 2018 року а також з метою удосконалення організації повноцінного відпочинку, оздоровлення дітей, створення належних умов для освітньої, культурно-оздоровчої та спортивної роботи з дітьми під час літніх канікул організована робота двох пришкільних мовних таборів на базі КЗ «Кам’янсько - Дніпровської районної гімназії «Скіфія» Кам’янсько-Дніпровської міської ради - табір «M e r r y l a n d», на базі КЗ «Навчально-виховного комплексу «Дитячий садок-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Кам’янсько-Дніпровської міської ради - табір « Smile», та на базі КЗ «Великознам’янська ЗОШ І-ІІІ ст. № 1» Кам’янсько-Дніпровської міської ради організована робота пришкільного табору з денним перебуванням «Жайворонок». Під час роботи таборів було забезпечено дотримання в них належного догляду за дітьми, режиму харчування (2-х разове), денного відпочинку, прогулянок, а також відповідна освітня, виховна, фізкультурно-спортивна робота. Всього було оздоровлено 110 дітей.
     Відповідно до Положення про інклюзивно-ресурсний центр, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 р. № 545, з метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки, розвитку дитини з особливими освітніми потребами, надання їм психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводження дітей з особливими потребами, відповідно до рішення Кам’янсько-Дніпровської міської ради від 04 квітня 2018 року № 52 «Про створення комунальної установи «Інклюзивно - ресурсний центр» Кам’янсько-Дніпровської міської ради Кам’янсько-Дніпровського району Запорізької області, створений та розпочав роботу Інклюзивно - ресурсний центр» Кам’янсько-Дніпровської міської ради.
     Освітяни, учні та вихованці закладів освіти громади досягли вагомих результатів у різноманітних конкурсах, змаганнях, обласних етапах Всеукраїнських учнівських олімпіад, конкурсів МАН тощо.
     Так в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з англійської мови ІІІ місце зайняла учениця КЗ «Кам’янсько-Дніпровська районна гімназія «Скіфія» Баранова Анастасія, ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з інформаційних технологій зайняв учень КЗ «Великознам’янська ЗОШ І-ІІІ ст.№1» Іванюк Андрій.
     В обласному етапі конкурсу-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН ІІІ місце зайняла учениця КЗ «Кам’янсько-Дніпровська районна гімназія «Скіфія» Баранова Анастасія в науковому відділенні «Мовознавство».
     За підсумками обласного етапу Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості ІІІ місце в номінації «Істрія України та державотворення» зайняла учениця КЗ «Кам’янсько-Дніпровська ЗОШ І-ІІІ ст.. №3» Бушуєва Ганна, а в номінації «Література» ІІІ місце учениця КЗ «Кам’янсько-Дніпровська ЗОШ І-ІІІ ст. №3. Заяць Карина, Переможцем Всеукраїнського конкурсу учнівських робіт « Історія та уроки Голокосту» став учень КЗ « Кам’янсько-Дніпровська районна гімназія «Скіфія» Альховік Євген.
     Команда учнів КЗ «Великознам’янська ЗОШ І-ІІІ ст..№1» приймала участь у обласних змаганнях фізкультурно-патріотичного фестивалю школярів «Козацький Гарт», здобула І місце у районному етапі, в зональному – ІІ місце, в обласному – ІІІ місце.
     Вихованці Комунального закладу «Кам’янсько-Дніпровська міська дитячо-юнацька спортивна школа «Колос» досягли певних результатів у змаганнях з вільної боротьби :
- чемпіонат Запорізької області серед юнаків та дівчат 2001-2002 років народження, який відбувся 11-13.02.2018 в м.Запоріжжі: І-е місце -1 чол., ІІ-ге місце 1 чол.
- чемпіонат Запорізької області серед юнаків та дівчат 2003-2005 років народження, який відбувся 17-19.03.2018 в м.Токмак: І-е місце - 3 чол., ІІ-ге місце 5 чол. ІІІ-є місце 2 чол.
- чемпіонат України з боротьби вільної серед дівчат та юнаків 2001-2002 років народження, який відбувся 08-09.05.2018 в м.Миколаїв: ІІ-ге місце 1 чол., ІV-е місце 1 чол.
- Всеукраїнська спартакіада серед школярів „Хто ти, майбутній олімпієць?”, яка відбулася 14-17.06.2018 в м.Скадовськ: І-е місце -1 чол., ІІ-ге місце 3 чол. ІІІ-є місце 4 чоловіка (всі дівчата).
Важка атлетика:
- відкритий чемпіонат Запорізької області з важкої атлетики до 13 років, який відбувся 23.02.2018 в м.Запоріжжя: І-е місце – 3 чол., ІІ-місце – 4 чол., ІІІ-місце – 3 чол.
- відкритий чемпіонат Запорізької області з важкої атлетики 13, 15, 17 років, який відбувся 06.04.2018 в м.Запоріжжя: І-е місце – 3 чол., ІІ-місце – 5 чол., ІІІ-місце – 2 чол.
- чемпіонат України з важкої атлетики, який відбувся 14-19.04.2018 в м.Славутич: ІІ-місце – 1 чол., IV-місце – 1 чол.
- відкритий чемпіонат Запорізької області з важкої атлетики 13, 15, 17 років, який відбувся 05-06.06.2018 в м.Запоріжжя: І-е місце – 2 чол., ІІ-місце – 3 чол., ІІІ-місце – 1 чол.
     Вихованці Комунального спортивного закладу «Кам’янсько-Дніпровська дитяча юнацька спортивна школа» у цьому навчальному році брали участь у 15 обласних змаганнях з волейболу та футболу. В цих змаганнях вибороли 10 призових місць.
     На змаганнях у м. Мелітополь збірна команда дівчат 2004-2005 р.н. стала чемпіоном області.
     Юні футболісти 2006-2007 р.н. зайняли І місце на обласних змаганнях.
     Юнаки 2002-2003 р.н. стали переможцями обласних змагань з футболу у м. Токмак і вибороли право на участь у Всеукраїнських змаганнях у м. Києві.
     Вперше приймаючи участь у таких змаганнях юнаки стали бронзовими призерами цих змагань.
     Три футболісти потрапили до складу збірної області для участі в першості України серед юнаків.
     Протягом навчального року ДЮСШ провела 12 змагань.
     Футбольна збірна стала чемпіоном та володарем кубку району серед юнаків.
     Об’єктивною оцінкою роботи педагогічного колективу комунального закладу «Будинок дитячої творчості» є успіхи їх вихованців .
     Так, 14 травня 2018 року в м. Запоріжжя проходив обласний фестиваль-конкурс вокального мистецтва «Зіркове сяйво» в рамках Всеукраїнського фестивалю огляду дитячої та юнацької творчості «Таланти твої, Україно». «Театр естрадної пісні «Крещендо» зайняв 1 місце, та солісти цього колективу Макаренко Євген зайняв 1 місце , Валерія Фролова 1 місце.
     У конкурсі дитячої творчості «Яскраві діти України» , соліст театру естрадної пісні Макаренко Євген, отримав за участь у цьому конкурсі спеціальний диплом від оргкомітету. Макаренко Євген став лауреатом Всеукраїнської музичної олімпіади в м.Києві « Голос країни».
     В червні цього року «Крещендо» представляв заклад на Всеукраїнському фестивалі дитячої творчості «Топ - топ» у м. Бердянськ та зайняв 2 місце .
     Вихованці Будинку дитячої творчості стали переможцями I-II етапів Всеукраїнського конкурсу - виставці «Наш пошук і творчість тобі Україно» - отримали Дипломи І ступеня, з початково-технічного моделювання отримали Дипломи ІІ та ІІІ ступеня.
     Щоранку у Кам'янсько-Дніпровській міській об’єднаній територіальній громаді свої двері відчиняють 5 дошкільних закладів освіти ( 4-дитячих садка та 1 навчально-виховний комплекс «Д/с –ЗОШ І-ІІІ ступенів») для 544 маленьких громадян. Дошкільні заклади Кам'янсько-Дніпровської міської ради є осередком тепла та любові, де турботою та піклуванням малюків оточують талановиті, творчі, майстерні люблячі педагогічні працівники.
     Маленькі вихованці разом з їх творчими педагогічними наставниками є активними учасниками обласних конкурсів, які направлені на формування національно - патріотичної свідомості маленьких громадян та творчого розвитку дітей молодшого та дошкільного віку.
     У ІІ півріччі 2017-2018 навчального року 5 закладів дошкільної освіти взяли участь у обласних конкурсах « Україна - рідний край» та « Перлинки Запорізького краю», а також у закладах дошкільної освіти постійно організовуються різноманітні цікаві тематичні та святкові заходи.
     Переможцями І етапу конкурсу «Перлинки Запорізького краю» визначено 2 дитини старшої дошкільної групи (Стремецький Владислав), вихованець КЗ дошкільної освіти ясла-садок «Топольок» Кам’янсько-Дніпровської міської ради та Дмитрієв Ярослав, вихованець КЗ дошкільної освіти ясла-садок «Топольок» Кам’янсько-Дніпровської міської ради.
     З метою активізації освітньої роботи в дошкільних закладах освіти міської ради із національно-патріотичного виховання дітей дошкільного віку, виявлення і поширення перспективного педагогічного досвіду, інноваційних освітніх технологій 8 педагогів з 3 закладів взяли участь у фестивалі–конкурсі « Україна - рідний край», роботи переможців І етапу направлені на участь в обласному етапі конкурсу:
- вихователі КЗ Навчально-виховний комплексу «Дитячий садок-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, д/п «Барвінок» Камянсько-Дніпровської міської ради- Горбунова Л.О., Голованевська О.А.; Юревич Ю.М.; Семенова М.С.
- авторський колектив комунального закладу дошкільної освіти (ясла-садок) «Зайчик» Кам'янсько-Дніпровської міської ради, у складі Гіркової Т.М., Клинчик А. С.,Осетрова С. О.;
- вихователь комунального закладу дошкільної освіти ( ясла-садок) «Берізка» Кам'янсько-Дніпровської міської ради, Земляк О.Л.
     Управлінці і освітяни міської об’єднаної територіальної громади добре підготувалися до нового 2018-2019 навчального року і готові до нових кроків задля розвитку освіти у відповідності з Концепцією реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова Українська школа». Для реалізації цієї мети визначені наступні пріоритетні напрямки роботи закладів освіти:
1. Забезпечення для населення громади державних гарантій доступності та рівних можливостей отримання повноцінної загальної середньої освіти незалежно від місця проживання і матеріального статку; безоплатності повної загальної середньої освіти в межах державних стандартів і безоплатності інших рівнів освіти в межах, визначених чинним законодавством України.
2. Досягнення нової сучасної якості дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти з варіативною соціальною адресністю умов її здобуття відповідно до запитів та можливостей споживачів освітніх потреб; максимальне наближення навчання і виховання кожного учня, вихованця до їх сутності, здібностей та особливостей.
3. Розвиток освіти як відкритої, демократичної системи на основі розподілу відповідальності між суб’єктами освітньої політики, досягнення балансу й актуалізації механізмів державно-громадського управління та піднесення ролі всіх учасників освітнього процесу: тих, хто вчиться, педагогів, батьків, керівників закладів освіти
4. Забезпечення умов здобуття освіти в умовах, що гарантують здоров‘я, захист прав особистості вихованців, учнів, в освітньому процесі, їх психологічну і фізичну безпеку.
5. Забезпечення умов для апробації та ефективного впровадження прогресивних технологій інноваційного розвитку, сучасних принципів організації освітнього процесу в усіх ланках освіти; досягнення збалансованості знань і компетенцій споживачів освітніх послуг; створення і впровадження моделей інтегрованих закладів освіти, що реалізуватимуть адаптивні різнорівневі освітні програми.
6. Досягнення якісних змін інформаційних потоків та комунікацій в усіх ланках системи освіти, в освітньому процесі та в управлінні; застосування сучасних технологій створення баз даних про освіту та освітні середовища, оперативного збору, обробки і обміну інформацією.
7. Піднесення соціального статусу і професіоналізму педагогічних працівників; приведення змісту фундаментальної, психолого-педагогічної, інформаційно-технологічної практичної та соціально-гуманітарної підготовки і підвищення кваліфікації педагогічних працівників у відповідність до вимог інформаційно-технологічного суспільства і змін, що відбуваються у соціально-економічній, духовній та гуманітарній сферах; орієнтація підготовки та перепідготовки педагогічних кадрів на інноваційні підходи до освіти, упровадження сучасних форм, методів і технологій, вибудовування демократичних комунікацій, ділового партнерства, визнання унікальної цінності особистості учасників освітнього процесу в закладах освіти.
8. Розвиток ефективності управління системою освіти в умовах соціально-економічного розвитку; створення умов для зростання самостійності закладів освіти ; забезпечення прозорості фінансування сфери освіти;
9. Розвиток інклюзивного середовища, інформаційного освітнього простору засобами інформаційно-комунікаційних технологій та цифрових пристроїв, різних форм навчання;
10. Забезпечення належних умов для розвитку талантів і здібностей кожної дитини за принципом " Не концентруємось на тому, що дитина не вміє, а на тому, що їй найкраще вдається"
     На сьогодні у загальноосвітній ланці послідовно вирішується завдання забезпечення населення Кам’янсько-Дніпровської міської об’єднаної територіальної громади державними гарантіями доступності та рівними можливостями отримання повноцінної освіти незалежно від місця проживання і матеріального статку. Трьома шкільними автобусами та одним автобусом перевізника Губко В.Ф. здійснюється підвезення до місць навчання та додому 389 дітей. У дошкільних закладах освіти організоване та здійснюється триразове харчування дітей, а у закладах загальної середньої освіти організоване харчування дітей 1-4 класів та пільгової категорії.
     Хочеться наголосити, що освіта є основою інтелектуального, духовного, фізичного і культурного розвитку особистості, ії успішної соціалізації, економічного добробуту, запорукою розвитку суспільства. При реалізації Закону України «Про освіту» не можливо відокремлювати один від одного заклади дошкільної, позашкільної та загальної середньої освіти, їх діяльність спрямована на розвиток здібностей та талантів дитини, шляхом індивідуального підходу до кожної дитини, виховання особистості. Саме тому заклади позашкільної, дошкільної та загальної середньої освіти Кам’янсько-Дніпровської міської ради повинні працювати у тісному взаємозв’язку, координувати та спрямовувати свою діяльність на розвиток особистості дитини шляхом формування та застосування ії компетентності. Заклад освіти повинен стати для дітей безпечним місцем свободи, радості, розвитку без насильства і цькування, дискримінації і це не мрія, а реальність, і важливий етап в реформуванні загальної середньої освіти « Нова українська школа»., який з вересня 2018 року розпочинається впровадженням нового державного стандарту загальної початкової освіти. З метою забезпечення якісної та ґрунтовної підготовки учителів перших класів, які навчатимуть дітей у 2018-2019 навчальному році, всі вчителі пройшли навчання за Концепцією «Нової Української школи».
     Заклади освіти існують для дитини, а тримаються вони на вчителях. Щиро вітаю всіх учасників освітнього процесу з початком нового навчального року, бажаю творчої наснаги, злагоди, міцного здоров’я Вам та вашим родинам!

 



Понеділок, 17 Вересня 2018 11:08 | Переглядів: 598