Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

А ВИ МОЖЕТЕ ДАРУВАТИ ЩАСТЯ?

     На території Кам'янсько-Дніпрвської об'єднаної територіальної громади функціонує 6 прийомних сімей, в яких виховуються 13 дітей позбавлених батьківського піклування та 1 дитячий будинок сімейного типу, в якому виховуються 5 дітей-вихованців. Дивлячись на ці сім'ї, починаєш розуміти, що 18 дітей, позбавлених батьківського піклування, живуть у повноцінних сім'ях, мають люблячих, турботливих батьків, теплу та затишну оселю. Але ж скільки дітей цього не мають? На теперішній час багатьом дітям потрібні родини, в яких вони будуть почувати себе захищеними і потрібними. Саме тому хотілось би поговорити про прийомні сім'ї.

     Що ми знаємо про прийомну сім'ю? Нам здається що все, але коли вирішуєш брати в сім'ю прийомну дитину уявляєш собі ідеальну картину: дитина була нещасна (дуже нещасна!), але щойно знайшла люблячих батьків, одразу стала найщасливішою у світі. На жаль, це не зовсім так. І не тому, що прийомні батьки не змогли полюбити чужого малюка (бо він якраз свій, бо чужих дітей, як відомо, не буває, усі діти — свої й любимі), і навіть не тому, що прийомна дитина не тягнеться до нових батьків і не хоче їх полюбити, а через минуле дитини, справді нерадісне. І це минуле ніяк не хоче відпустити дитину в нове, щасливіше життя, воно спливає в снах, хоча поруч надійні руки. Дійсно, важко бути прийомними батьками, але чи завжди легко біологічним батькам? Чи не стикаються вони з проблемами підліткового віку та порозумінням?

     Тому хочеться подякувати прийомним сім'ям та дитячому будинку сімейного типу, які функціонують на території нашої громади, що врятували прийомних дітей від цих страхів, заспокоїли їх підсвідомість і змусили повірити, що це нове, спокійне життя. За те, що в їх теплих надійних руках прийомні діти почуваються в безпеці та відчули щастя в люблячій родині! Можливо хтось із Вас захоче подарувати покинутій дитині щастя? Звичайно до щастя доведеться йти довго й старанно, але якщо Ви полюбите маленьку людину, яка довірилася вам, — обов'язково досягнете мети. Якщо ж ви не готові до такої відповідальності, та все ж таки хочете чимось допомогти маленькій людині, яка потребує цього, ви можете стати представником нових сімейних форм виховання, які внесені до законодавчих актів України щодо соціального захисту дітей та підтримки сімей з дітьми з 26 січня 2016року - Патронат над дитиною. Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім'ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин. За більш детальною інформацією звертайтесь до КУ «Кам'янсько-Дніпровський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей тамолоді» за адресою: м. Кам'янка-Дніпровська, вул. Гоголя 7А

Провідний фахівець КУ КДМЦСССДМ                                     Круть Т.А.



Понеділок, 16 Липня 2018 10:17 | Переглядів: 552