Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ПЕРЕХІД МЕДИЧНИХ ЗАКЛАДІВ У ВЛАСНІСТЬ ГРОМАДИ, ФІНАНСУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ ТА ПІДПРИЄМСТВ ЖКГ – ВІДБУЛАСЬ ЧЕТВЕРТА СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ


     
👉 5 лютого поточного року, у п’ятницю, відбулась четверта сесія Кам’янсько-Дніпровської міської ради дев’ятого скликання. Цього дня сесію відвідало 20 народних обранців, 6 депутатів були відсутні. Порядок денний чергової сесії налічував майже півсотні питань.
     На початку засідання начальник Фінансового відділу міської ради Віра Трикашна винесла на затвердження депутатському корпусу звіт про виконання бюджету об’єднаної територіальної громади Кам’янсько-Дніпровської міської ради за 2020 рік. Зазначимо, що доходи громади у попередньому році становили 161 578 135,27 грн (у т.ч. власні доходи – 74 590 807,87 грн; дотації та субвенції – 86 987 327,40 грн). Видатки ж скарбниці громади за 2020 рік склали 158 365 256,62 грн.
     Також 5 лютого депутати розглянули доповнення до бюджету нашої громади на 2021 рік, прийнявши низку відповідних змін до чинних профільних Програм. Необхідність у зазначених корективах здебільшого зумовлена прийняттям бюджету громади раніше за бюджет Запорізької області.
     ✅Так, збільшено видатки на освітню та соціальні сфери, а також підприємства житлово-комунального господарства громади. До прикладу, для КП «Агрознам’янка» заплановано кошти у т.ч. для: організації та проведення громадських робіт; придбання тракторних коліс, запасних частин для трактора та автомобіля; грейдування доріг по вулицях села Велика Знам’янка; придбання матеріалів для вуличного освітлення; виправлення профілю дорожнього покриття на кладовищах села (Олексіївське, Знам’янське, Ільїнське); виготовлення кошторису на виконання проєктно - кошторисної документації для капітального ремонту дороги по вулицях Жуковського, Українська (колишня - Пролетарська), Виноградна (колишня - Радянська), Водяна (колишня - Горького).
     ✅Своєю чергою, для КД МКП «Карат» також збільшено видатки у т.ч. для: організації та проведення громадських робіт; придбання матеріалів для благоустрою міста, паливно-мастильних матеріалів, спецодягу та спецзасобів, запчастин та шин для наявної техніки; послуг топографо-геодезичної зйомки на Центральній площі міста; грейдування доріг по вулицях міста Кам’янка-Дніпровська; придбання труби для встановлення світильників на пішохідних переходах міста та матеріалів для вуличного освітлення; придбання систем примусового зниження швидкості для встановлення на перехресті провулка Мічуріна та вулиці Зелена; на виготовлення проєктно - кошторисної документації та експертизи для капітального ремонту дороги по вулицях Олександрівська, Ярослава Мудрого (від буд.№120 до буд.№144 (ділянка 1) та від буд. №146 до буд.№170 (ділянка №2)), Вишнева (від буд.№24 до пров. Світлий), Каховська (від пров. Амурський до пров. Гастелло (ділянка №1) та від буд. №243а до буд.№235 (ділянка 2)), Шевченка (від пров. Зої Космодем’янської до вул. Зелена).
     🚰У рамках реалізації заходів Програми забезпечення населення Кам'янсько-Дніпровської громади якісною питною водою на 2020-2022 роки, збільшено видатки й для КП «Водоканал» у т.ч. на: погашення заборгованості за спожиту електричну енергію, а також на поточний ремонт каналізаційних колекторів КНС №1, КНС №2 та каналізаційного колектору ГКНС (вул. Промислова, 3б).
     ➡ Рішенням сесії депутати прийняли рішення про фінансування закладів освітньої сфери громади у т.ч. для:
- придбання будівельних матеріалів, господарчих товарів та мийних засобів для всіх закладів освіти;
- проведення лабораторного контролю показників мікроклімату, природного освітлення, вимірювання концентрації родону-222 у дитячих садочках та школах громади;
- поточного ремонту електромережі Великознам’янської ЗОШ №1 (заміна електричної проводки корпусу №3);
- для оплати проєктно-кошторисної документації з проведення капітального ремонту даху навчального корпусу №3 Великознам’янської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1; системи опалювання ясель-садка «Барвінок», а також для проведення реконструкції внутрішніх мереж електропостачання НВК «Дитячий садок-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів»;
- придбання комплектів меблів для початкових класів громади;
- встановлення пожежної сигналізації у головних корпусах Великознам’янських ЗОШ №1 та №2. Зауважимо, що наразі вже виготовлено проєктно-кошторисну документацію для встановлення пожежної сигналізації й у трьох дитячих садочках громади - «Топольок», «Зайчик», «Берізка».
     ✅ На реалізацію заходів Програми розвитку культури Кам’янсько-Дніпровської громади на 2021-2022 роки рішенням сесії також заплановано фінансування й закладів культури нашої ОТГ.
     📈 Рішенням сесії депутати збільшили планові показники по Програмі підтримки мешканців громади «Соціальна допомога», а також передали державну субвенцію у розмірі 697,7 тис. грн. Центральній районній лікарні на відшкодування видатків на лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет, які живуть на території Кам’янсько-Дніпровської громади.
Цього ж дня на затвердження депутатів міської ради начальник відділу ЖКГ та комун власності Світлана Безкоровайна надала акти приймання-передачі об’єктів спільної власності громад сіл та міста вже колишнього Кам’янсько-Дніпровського району до комунальної власності Кам’янсько-Дніпровської міської ради та відповідно до нашої громади.
      📄 Найактуальнішим питанням сесії, що минула, стала передача до власності нашої громади медичних закладів, які перебували на балансі колишнього району. Таким чином, відповідними рішеннями депутатський корпус затвердив приймання до власності Кам’янсько-Дніпровської громади комунального некомерційного підприємства «Кам’янсько-Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги» (директор - Лідія Гур’єва) та комунального некомерційного підприємства «Кам’янсько-Дніпровська центральна районна лікарня» (директор - Олександр Соколовський). До того ж до власності громади перейшло й комунальне підприємство «Профдезінфекція» (директор – Тетяна Щетиніна). У зв’язку із вищезазначеним, зросли й видатки бюджету Кам’янсько-Дніпровської громади на 2021 рік. Тож 5 лютого депутатами міської ради заплановано вказане збільшення видаткової частини бюджету громади для фінансування КНП «Кам’янсько-Дніпровська центральна районна лікарня» та КНП «Кам’янсько-Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги».
- для проведення технічної інвентаризації та оформлення технічних паспортів будівель (зазначена документація наразі у підприємства відсутня) - 49 500 грн.
      📝 До того ж на четвертій сесії Кам’янсько-Дніпровської міської ради депутатському корпусу наголосили на обов’язковості щорічного декларування, адже з 1 січня 2021 року розпочався черговий етап подання декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.
      🤝 Підсумком сесії став конструктивний розгляд та прийняття важливих питань для життєдіяльності нашої Кам’янсько-Дніпровської громади та її жителів, за що голова громади Володимир Антоненко й подякував всьому депутатському корпусу та колективу виконавчого комітету міської ради.

✍️Начальник відділу організаційної та інформаційної роботи
Тетяна Пшенична



субота, 13 Лютого 2021 20:24 | Переглядів: 335