Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

🔥ПОКЛАДАННЯ КВІТІВ, ХВИЛИНА МОВЧАННЯ ТА ПАНАХИДА З НАГОДИ ВІДЗНАЧЕННЯ 77-Ї РІЧНИЦІ ВИГНАННЯ НАЦИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ З М. КАМ’ЯНКА-ДНІПРОВСЬКА

     Збігають роки, приходять у світ нові покоління. Але сьогодні, як і колись, День визволення міста Кам’янка-Дніпровська від нацистських загарбників є глибоко шанованим нашими земляками. Ми пам’ятаємо героїв, чия боротьба та самовіддана праця сприяли звільненню України та нашого міста від окупантів.
     Саме тому, сьогодні, 7 лютого, з метою вшанування подвигу всього українського народу та тих, хто безпосередньо визволяв наш рідний край, їх визначного внеску в Перемогу, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів та жертв війни, відбулося покладання квітів до меморіалів та пам’ятників м. Кам’янка-Дніпровська.
     За сприяння Володимира Антоненка, голови громади, з нагоди 77-ї річниці остаточного визволення нашого міста від нацистських окупантів, біля обеліска в парку Перемоги, вшанування визволителів пройшло за участю представників Кам’янсько-Дніпровської міської ради, Кам’янсько-Дніпровсього районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, ветеранської організації м. Кам’янка-Дніпровська, представників засобів масової інформації.
     Присутні говорили про те, що всі ми в неоплатному боргу перед тими, хто стояв до останнього на передовій і за лінією фронту, для кого шлях на війні завершився під скромними обелісками та кому судилося повернутися з неї живими. Згадували й те, що в ході війни бойовими нагородами було відзначено близько 2,5 млн воїнів-українців. Пам’ятаємо всіх, кого торкнулась війна – військовополонених, остарбайтерів, підпільників, дітей війни, цивільних, які постраждали від окупації та бойових дій. Війна - це мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками.
     Всім живим на сьогодні ветеранам бажали міцного здоров’я та добробуту. Олег Чиквашвілі, настоятель храму, відслужив за полеглими воїнами заупокійний молебень у храмі Різдва Пресвятої Богородиці.
     За традицією, біля обеліска палав Вічний вогонь, як символ пам'яті. У скорботній хвилині мовчання схилили голови всі присутні, усвідомлюючи, що пам’ять про ветеранів війни, учасників підпільного, партизанського визвольного руху та жертв нацизму є священним обов’язком держави та всіх громадян України.
     Через обмеження у проведенні масових заходів, громадськість міста до проведення пам'ятних заходів не залучалась. Представники трудових колективів підприємств, організацій міста, учні загальноосвітніх навчальних закладів відвідували пам’ятні місця через карантинні обмеження в індивідуальному порядку. Усі охочі зможуть переглянути концертну програму в онлайн-форматі.
     Дорогі ветерани, шановні жителі Кам’янсько-Дніпровської громади! Нехай у кожного з вас буде спокійно та тепло на душі, щиросердно бажаємо вам довголіття, безмежного щастя та миру.
Ми ніколи не забудемо страшну ціну Перемоги!

Вічний вогонь клекоче:
Люди, не треба війни,
Щоб не вмирали дочки,
Сестри, брати, сини!



Неділя, 07 Лютого 2021 11:24 | Переглядів: 459