Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСТЬ ОТРИМАЛА ДОДАТКОВІ КОШТИ НА РОЗВИТОК СИСТЕМИ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я У СІЛЬСЬКІЙ МІСЦЕВОСТІ

     Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Елли Слепян відбулася нарада щодо виконання першочергових заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості. У нараді взяли участь заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін, директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Вікторія Клименко, керівники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації, голови районних державних адміністрацій та об’єднаних територіальних громад. Учасником наради був представник нашої Кам'янсько - Дніпровська міська об'єднана територіальна громада - Андрій Дятлов.
     Як повідомила Елла Слепян, завдяки тому, що Запорізька область отримала субвенцію з державного бюджету на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, маємо фінансування в розмірі 152 млн. грн.
Учасники заходу обговорили проекти будівництва сучасних медичних амбулаторій у рамках реформи первинної медичної допомоги в сільській місцевості, методики формування спроможних мереж надавачів первинної медичної допомоги, питання використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості тощо.

     В області створено 11 центрів первинної медико-санітарної допомоги об’єднаних територіальних громад. На цей час первинну медичну допомогу в сільській місцевості надають 31 центр первинної медико-санітарної допомоги, 185 амбулаторій загальної практики-сімейної медицини, 354 фельдшерсько-акушерські та фельдшерські пункти.
Проектом плану спроможної мережі надання первинної медичної допомоги в області передбачено функціонування 22 центрів первинної медико-санітарної допомоги.

     Як підкреслила Вікторія Клименко, не менш важливо, щоб медична допомога була не тільки доступною, а й якісною, і щоб кваліфіковані лікарі хотіли працювати в селах. Тому частина коштів буде витрачена на оснащення закладів охорони здоров’я, закупівлю сучасного обладнання.

За матеріалами офіціного сайту ЗОДА



Четвер, 21 Червня 2018 15:13 | Переглядів: 858