Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

СПІВПРАЦЯ МІЖ ІНІЦІАТИВНОЮ ГРУПОЮ ЖИТЕЛІВ ГРОМАДИ, КЕРІВНИЦТВОМ МІСЬКОЇ РАДИ ТА НАРОДНОЮ ДЕПУТАТКОЮ УКРАЇНИ

18 січня, у приміщенні Кам’янсько-Дніпровської міської ради відбулась зустріч ініціативної групи жителів громади, голови громади Володимира Антоненка та його заступників. З робочим візитом до нашої громади приїхала й народна депутатка від нашого 79-го округу – Юлія Яцик. Метою зустрічі було узгодження дій та ініціатив щодо зменшення тарифів на електроенергію та газопостачання.


На початку зустрічі жителі громади поставили декілька нагальних питань Володимиру Антоненку, у т.ч. й про фінансування та якість послуг Центральної районної лікарні. Володимир Володимирович зазначив, що Кам’янсько-Дніпровською громадою за 2020 рік надано районній лікарні майже 5 млн. власних коштів на сплату комунальних послуг та заробітну плату (для порівняння: Водянська громада – близько 100 тис. грн.., Благовіщенська ОТГ – 0 грн.). Також уся субвенція, а це майже 16 млн. грн, які надавались нашій громаді у 2020 році також в повному обсязі направлено на медичні заклади колишнього вже Кам’янсько-Дніпровського району. Наразі триває медична реформа й фінансування заробітної плати лікарям найближчі місяці буде відбуватися напряму з державного бюджету, тобто сума залежатиме від наданої кількості послуг. Національна служба здоров’я відповідно до виконаних робіт та наданих послуг фінансуватиме лікарні, а також спрямовувати більше коштів туди, де заклади охорони здоров’я приймають більше пацієнтів та надають більший обсяг медичної допомоги. Своєю чергою заклади охорони здоров’я можуть витрачати кошти на заробітні плати лікарям, на забезпечення ліками та на доплати медичному персоналу, який надає медичну допомогу пацієнтам. Наразі зазначений алгоритм, наприклад, вже діє у первинній ланці – у Комунальному некомерційному підприємстві "Кам'янсько-Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги" Кам'янсько-Дніпровської районної ради Запорізької області. Володимир Антоненко зазначив, що після зміни власника (з районної ради на міську раду), а це заплановано у 2021 році, нашою громадою будуть вишукуватися кошти для сплати комунальних послуг для Центральної районної лікарні.


Далі народна депутатка України Юлія Яцик розповіла присутнім про свою роботу й роботу своїх колег та однодумців (як депутатів-мажоритарників, так і списочників – загалом 40 депутатів) в напрямку зменшення тарифів на електроенергії та газопостачання. Юлія Григорівна зауважила, що разом з колегами мала неодноразові зустрічі та перемовини з Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем, в.о. Міністра енергетики Юрієм Вітренком, головою правління НАК «Нафтогаз України» Андрієм Коболєвим тощо. За словами народної депутатки, Верховна рада Україні рекомендувала КМУ зарегулювати оптову ціну на газ: не 6,99 грн. за кубометр, ухвалені Кабінетом Міністрів 18 січня, а 4,65 грн. При цьому націнка облгазів не має перевищувати 1,78 грн. Юлія Григорівна висловила впевненість, що спільна робота зі своїми колегами-однодумцями матиме позитивний результат для людей. Ініціативна група жителів нашої громади передала народній депутатці звернення щодо необхідності зменшення тарифів на газ, що підписано багатьма жителями громади, які занепокоєні зростанням тарифів. Юлія Григорівна зазначила, що це стане значною допомогою для того, щоб у Києві доводити та відстоювати позицію зменшення тарифів. До того ж вона анонсувала, що за результатами її майже річної ініціативної роботи та інших нардепів, найближчим часом ми отримуватимемо одну газову платіжку замість нинішніх двох.


Також на зустрічі постало й питання щодо здорожчання вартості електроенергії та скасування пільг для населення, яке проживає в 30-ти кілометровій зоні АЕС, а також має пільги. Народна депутатка зазначила, що кількість населення, яке користується зниженим тарифом (за 10 кВт) та проживає в 30-ти кілометровій зоні АЕС (це в Україні 4 міста-супутника) становить більше ніж 700 тис. осіб. Після прийняття оновленого законодавства, яке регулює ринок електроенергії, норма щодо пільг для зазначеної категорії населення відсутня. Отже, наразі народними обранцями підготовлено великий кейс ініціатив щодо повернення скасованих пільг, запровадження державного контролю за порядком формування цін та тарифів; недопущення їх безпідставного зростання. На реалізації зазначеного, депутати наполягатимуть від Кабінету Міністрів України.


Тож ініціативна група жителів нашої громади висловила надію, що все вищезазначене неодмінно буде втілено в життя, а також подякувала голові громади Володимиру Антоненку та народній депутатці Юлії Яцик за те, що активно долучилися до розв’язання питань, які наразі турбують кожного.

Начальник відділу організаційної та інформаційної роботи
Тетяна ПШЕНИЧНА



Середа, 20 Січня 2021 08:59 | Переглядів: 509