Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

ІНСПЕКТОРИ ДЕРЖПРАЦІ ЗАСТЕРІГАЮТЬ РОБІТНИКІВ ВІД НЕОФІЦІЙНОГО ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ

     Лише задекларована праця гарантуватиме працівникові гідні, здорові і безпечні умови праці. А тому Головне управління Держпраці у Запорізькій області інформує жителів про створення підрозділу на сайті «Повідомити про незадекларовану працю».
     Працівники управління Держпраці повідомляють про проблеми, що можуть виникнути у разі погодження на заробітну плату «в конверті»:
• у разі конфліктної ситуації працівника з роботодавцем є ризик не отримати заробітну плату або отримати істотно меншу без будь-якої причини;
• незадекларований працівник втрачає соціальні гарантії, наприклад, у випадку скорочення;
• у разі неофіційного працевлаштування роботодавець не оплатить листок непрацездатності (лікарняний);
• відмова в оплаті щорічної відпустки або компенсації за невикористану відпустку;
• відсутні гарантії, пов’язані з навчанням, вагітністю, народженням дитини;
• при неофіційному працевлаштуванні у разі нещасного випадку з працівником недобросовісний роботодавець уникає відповідальності;
• у майбутньому, низька пенсія через те, що пенсійні відрахування не здійснювалися або були здійснені не у повному обсязі.
   Для роботодавців, що практикують використання незадекларованої праці передбачається відповідальність у розмірі від однієї мінімальної зарплати (3 723 грн.) за порушення вимог трудового законодавства до 30 мінімальних зарплат за кожного працівника (111 690 грн.).
     Підприємству, організації необхідно приділити значну увагу правильному оформленню наказів про прийняття працівників на роботу, оскільки за можливе визнання недійсного наказу підприємству загрожує штраф у розмірі 111 690 грн. Якщо наказ оформлений правильно, але підприємство несвоєчасно повідомило фіскальну службу про прийняття працівника на роботу, то таке порушення коштуватиме підприємству 3 723 грн.
     Вся надана у повідомленні інформація використовується виключно з метою аналізу стану поширення незадекларованої праці та не підлягає розголошенню у разі проведення інспекційних відвідувань. Надати повідомлення можна за посиланням (https://sites.google.com/view/undeclared-work).
За матеріалами офіційного веб-сайта ЗОДА



П'ятниця, 08 Червня 2018 08:50 | Переглядів: 697