Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ДЕНЬ ПРАПОРА ТА ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ УКРАЇНИ: СВЯТКУВАННЯ У НОВОМУ ФОРМАТІ

Два важливі державні свята – День державного прапора України та 29-та річниця її Незалежності, святкували днями всі українці. Кам’янсько-Дніпровська громада, традиційно, долучилася до святкувань. Карантинні обмеження внесли свої корективи, однак наші заклади культури, творчі колективи та аматори знайшли спосіб привітати жителів громади.

Так, напередодні свят, на відзнаку Дня Державного Прапора України та з нагоди Дня Незалежності України Кам’янсько-Дніпровська публічна бібліотека провела вуличну акцію «З днем народження, Україно!». На майданчику біля центрального входу було організовано виставку-експозицію, на якій представлені документи та публікації з фондів бібліотеки. Тематика представлених творів різнобічна - це історична, документальна, науково-пізнавальна, довідкова література про нашу країну, її багатовікову історію, своєрідну культуру, тернистий шлях державотворення.

Вранці ж 23 серпня у місті Кам’янка-Дніпровська та селі Велика Знам’янка відбулось урочисте підняття Державного Прапора України. Через карантинні обмеження, захід був нечисленним. На офіційній церемонії були присутні депутати Кам’янсько-Дніпровської міської ради, працівники виконавчого комітету міської ради та закладів культури громади.

Цього дня та наступного на офіційних Facebook-сторінках Кам’янсько-Дніпровського міського будинку культури (https://www.facebook.com/groups/kam.gdk/), Сільського будинку культури «Знам’янський (https://www.facebook.com/groups/654176702085298/) та Кам’янсько-Дніпровської міської об’єднаної територіальної громади (https://www.facebook.com/kamenkadneprotg/) користувачі Internet-ресурсу мали змогу побачити й почути улюблених артистів громади, пісні та вірші у їх виконанні. Закладами культури були підготовлені до Дня Державного Прапора України та Дня її Незалежності: онлайн-концерт «Небо і сонце - наш прапор ясний!», урочистий онлайн-мітинг «Ми – діти твої, Україно!», а також святковий відеоконцерт «Тобі Україно, наша любов!» та онлайн-концерт «Єдина країна – рідна Україна».

Від Кам’янсько-Дніпровської міської ради, її депутатського корпусу та виконавчого комітету, зі святами усіх жителів нашої громади привітав заступник голови громади – Михайло Антоник. Він зауважив, що саме під кольорами нашого прапора вже 29 років українці народжуються, кохають, одружуються, живуть і працюють. Михайло Аркадійович відзначив, що синій та жовтий – кольори миру, світла, достатку та щастя. Також заступник Володимира Антоненка зазначив, що нашій незалежній Україні вже 29 років - вік чудовий та серйозний. Як могутній Дніпро бере свою силу з маленьких джерел, так і наша країна збагачується своїми талановитими та трудящими синами та дочками. Наприкінці привітань він побажав здоров’я, достатку, щастя та поваги кожній українській родині, а нашій Батьківщині – миру та процвітання на довгі літа.


Онлайн-заходи пройшли за участю: Сергія Мороза (пісня «Моя земля»), народного фольклорного колективу «Надвечір’я» («Єднаймося, люди, родино!», «День Незалежності»), вокального колективу «Гармонія» («Прапор України»), Христини Волошкіної («Квітуча Україна», «Вишиваночка»), Антоніни Федорук (вірш «Моїй Україні»), вокалістів Крістини Білоус та Катерини Сідельникової («Роде наш красний»), вокального колективу «Дівчата» (працівники дитячого садка «Барвінок» з піснею «Краще немає в світі»), танцювального колективу МБК (керівник Тетяна Тихоша), Дар'ї Дорошенко (вірш «Я - українка!»), вокального гурту «Колорит» («Піднімем разом неньку Україну»), танцювального колективу «Ілтанс» (танець «Ми українці»), Тетяни Тихоши (вірш «Єднаймось разом») та дітей танцювального колективу «Колібрі» Надією Ющенко, Стефанії Дєхтярьової, Марії Степанової з віршами. Ведучими заходів стали: Олена Майборода, Тетяна Тихоша, Олег Левченко та Георгій Тетовасян.


Такі державні свята об’єднують всіх нас в єдину велику українську родину! Тож дякуємо всім артистам нашої громади та організаторам, які подарували нам свій талан та вміння, залишивши на згадку гарний настрій і оптимізм. Також дякуємо родині Тетяни та Артура Рюбен за гостинно надану локацію для проведення зйомок святкових концертів.

Тож, ще раз вітаємо всіх жителів Кам’янсько-Дніпровської міської об’єднаної територіальної громади та всіх українців з Днем Державного Прапора України та Днем Незалежності України. Бажаємо вам тепла та злагоди в домі, а нашій Україні – миру та розвитку!

Тетяна Пшенична
начальник відділу організаційної та інформаційної роботи
виконавчого комітету Кам’янсько-Дніпровської міської ради



Четвер, 27 Серпня 2020 08:21 | Переглядів: 1206