Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

ПРОВЕДЕННЯ ПРОФІЛАКТИЧНОЇ РОБОТИ З ДІТЬМИ ТА МОЛОДДЮ, ЗАСУДЖЕНИМИ ДО МІР ПОКАРАННЯ, НЕ ПОВ’ЯЗАНИХ З ПОЗБАВЛЕННЯМ ВОЛІ

     Згідно наказу Державного Департаменту України з питань виконання покарань Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту від 28.10.2008 № 228/4322 «Про затвердження Порядку взаємодії кримінально-виконавчої інспекції і центрів соціальних служб для сімʼї, дітей та молоді щодо забезпечення соціального супроводу і контролю за поведінкою дітей та молоді, які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, звільнені від відбування покарання з випробуванням або умовно-достроково» КУ «Кам'янсько-Дніпровський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді» Кам'янсько-Дніпровської міської ради визначає потреби осіб даної категорії та здійснює соціальний супровід шляхом надання соціальних послуг засудженим дітям та молоді під час їхнього перебування на обліку в Камʼянсько-Дніпровському МРВ філії ДУ «Центр пробації» в Запорізький області.
     З початку 2020 року спеціалісти Центру проводили відповідну роботу направлену на профілактику рецидивної злочинності з 7 особами з числа молоді, засуджених до покарань не пов’язаних з позбавленням волі, в тому числі двоє є неповнолітніми, один з яких знаходиться під вартою. Під час соціального супроводу з батькам проводиться відповідна робота з метою сприяння до належного виконання своїх батьківських обов’язків, формування навичок відповідального батьківства, створення належних умов для проживання і відпочинку дитини. Неповнолітнім особами, засудженими до мір покарання не пов’язаних з позбавленням волі, надаються соціальні послуги спрямовані на профілактику запобігання рецидивної злочинності, формування навичок відповідальної поведінки, розвитку вмінь брати на себе відповідальність та усвідомлювати значення та наслідки своїх дій. Також, надаються консультації з питань соціально-психологічної підтримки.
     Тож, 12.07.2020 року на базі КУ К-Д МЦСССДМ, спеціалістом відповідальним за даний напрямок роботи, було проведено захід з дитиною, яка перебуває у конфлікті з законом, під час якого обговорювались питання з метою стимулювання розвитку позитивних рис характеру дитини, сприяння розвитку комунікативних навичок та вмінь висловлювати власні думки, формування впевненості в собі та позитивної самооцінки. Також, проводилась індивідуальна робота, яка була спрямована на визначення свідомого професійного самовизначення та становлення особистості з урахуванням своїх можливостей та індивідуальних особливостей. На при кінці зустрічі хлопець пройшов профдіагностичне тестування, за допомогою якого він має можливість з'ясувати, якому типу професій він надає перевагу, що найбільше захоплює у виборі фаху, в якому напрямку розвиватиметься його професійна кар'єра.

     Провідний фахівець із соціальної роботи С.А.Ходоренко



Понеділок, 13 Липня 2020 14:39 | Переглядів: 453