Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Про роботу КУ “Кам’янсько- Дніпровський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді”

     Надання соціальної допомоги особам та сім’ям, які опинились в складних життєвих обставинах – є одним головних завдань сучасної державної соціальної політики України, виконання якого покладено на систему центрів соціальних служб. Центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (ЦСССДМ) - спеціальні заклади, уповноважені державою брати участь в реалізації державної молодіжної політики шляхом здійснення соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю (Закон України "Про соціальну роботу з дітьми і молоддю ").
     Сьогодні на території Кам’янсько-Дніпровської міської об’єднаної територіальної громади багато осіб та сімей, які потребують соціальної допомоги, підтримки та втручання з боку соціальних служб в їх життя. Перш за все - це діти-сироти, діти, позбавленні батьківського піклування, неповні та багатодітні родини, сім’ї, члени яких пов’язані з інвалідністю, також сім’ї, в яких батьки не виконують своїх батьківських обов’язків або потребують підвищення виховного потенціалу.
     З метою раннього виявлення сімей, які потребують сторонньої допомоги, профілактики сімейного неблагополуччя та надання відповідної якісної допомоги на території Кам’янсько-Дніпровської міської об’єднаної територіальної громади створено комунальну установу “Кам’янсько-Дніпровський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді”. За лютий-березень поточного року спеціалістами Центру було відвідано та складено початкову оцінку потреб у 119 сім’ях, в яких виховується 179 дітей. Всі сім’ї охоплені соціальними послугами та за результатами роботи взято на облік 39 сімей (60 дітей) як такі, що потрапили в складні життєві обставини, з 14 сім’ями робота проводиться за карткою отримувача послуг. У зв’язку з подоланням складних життєвих обставин роботу було завершено з 9 сім’ями, в них 13 дітей.
     Здійснення контролю за цільовим використанням коштів при народженні дитини та обстеження умов проживання одиноких матерів з дітьми державою покладено на спеціалістів центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Тож згідно наданих управлінням соціального захисту населення Кам’янсько-Дніпровської РДА реєстрів осіб отримувачів допомог одинокої матері та при народженні дитини спеціалістами міського центру протягом звітного періоду проведено 43 перевірки, з них 18 щодо встановлення факту проживання одинокої матері разом з дитиною за фактичним місцем проживання. За результатами проведених перевірок КУ “Кам’янсько-Дніпровський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді” було надано до управління соціального захисту населення Кам’янсько - Дніпровської райдержадміністрації 11 пропозицій щодо призупинення державних виплат, з яких в 4 сім’ях державна допомога при народженні дитини використовувалась не за призначенням та в 7 родинах факт проживання одинокої матері спільно з диною за фактичним місцем проживання не встановлено.
     В цілому спеціалісти Центру виявляють осіб та сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують соціальної підтримки, проводять оцінку потреб мешканців громади у соціальних послугах, надають допомогу в оформленні документів для надання усіх видів соціальної підтримки та послуг у сфері соціального захисту населення, також надають базові соціальні послуги (інформування, консультування, представництво інтересів, соціальний супровід, тощо).

Директор                                                 Л.П. Куницька



Середа, 11 Квітня 2018 14:33 | Переглядів: 699