Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР ЗАПРОШУЄ

Створення всеукраїнської мережі інклюзивно-ресурсних центрів – важливий крок у сучасній європейській системі надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг.
Комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр» Кам’янсько-Дніпровської міської ради Кам’янсько-Дніпровського району Запорізької області обслуговує дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років, які мають можливість відвідувати корекційні заняття в закладі.
Для навчальної діяльності та роботи з дітьми, які мають порушення пізнавальних процесів, емоційно-вольової сфери, мовленнєвого розвитку інклюзивно-ресурсний центр оснащений сучасним корекційним обладнанням що створює комфортні умови для навчання.
Основним завданням центру є проведення психолого-педагогічної комплексної оцінки розвитку дітей для надання ефективних освітніх послуг у закладах освіти міста.
Педагоги постійно удосконалюють свій професійний рівень на семінарах, нарадах, науково-практичних конференціях, форумах, тренінгах, курсах підвищення кваліфікації, проходять тренінгові навчання з інклюзивної освіти.
Педагоги центру надають консультативно-методичну підтримку батькам, педагогічним працівникам дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладів з питань навчання дітей з особливими освітніми потребами. Також є учасниками команд психолого-педагогічного супроводу закладів освіти.
КОМПЛЕКСНА ОЦІНКА РОЗВИТКУ ДИТИНИ
Проведення комплексної оцінки розвитку дитини – одне із завдань діяльності інклюзивно-ресурсних центрів.
Комплексна оцінка розвитку проводиться з метою визначення особливих освітніх потреб дитини, в тому числі коефіцієнта її інтелекту, розроблення рекомендацій щодо програми навчання, особливостей організації психолого-педагогічної допомоги відповідно до потенційних можливостей психофізичного розвитку дитини.
Для проведення комплексної оцінки розвитку дитини батьки мають надати такі документи:
Первинний прийом батьків (одного з батьків) або законних представників дитини проводить директор ІРЦ, або уповноважені ним працівники, які визначають час та дату проведення комплексної оцінки та встановлюють наявність таких документів:
- документів, що посвідчують особу батьків (одного з батьків) або законних представників (паспорт, копія);
- свідоцтва про народження дитини (копія);
- індивідуальної програми реабілітації дитини з інвалідністю (у разі інвалідності, копія);
- форми первинної облікової документації №112/0 «Історія розвитку дитини», затвердженої МОЗ (копія за згодою батьків);
- у разі потреби – довідки від психіатра (за згодою батьків);
- письмової заяви батьків або законних представників на проведення комплексної оцінки;
- особистої заяви дитини на проведення комплексної оцінки (для дітей віком від 16 до 18 років);
- письмової згоди батьків або законних представників на обробку персональних даних дитини, зокрема на: зазначення стану здоров’я та медичного діагнозу у висновку комплексної оцінки; внесення даних дитини до реєстру дітей, які пройшли комплексну оцінку і перебувають на обліку в ІРЦ; зберігання копій наданих документів (в т.ч. копії форми первинної облікової документації №112/0 «Історія розвитку дитини») в особовій справі дитини в ІРЦ.
У разі коли дитина з особливими освітніми потребами здобуває дошкільну або загальну середню освіту, до заяви додаються:

- психолого-педагогічна характеристика дитини із зазначенням динаміки та якості засвоєння знань під час навчання, підготовлена відповідним педагогічним працівником та затверджена керівником відповідного закладу освіти;
- зошити з рідної мови, математики, результати навчальних досягнень (для дітей, які здобувають загальну середню освіту), малюнки;
- документи щодо додаткових обстежень дитини.
У разі коли дитині з особливими освітніми потребами вже надавались психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги, до ІРЦ подаються:
- попередні рекомендації щодо проведення комплексної оцінки;
- висновок відповідних фахівців щодо результатів надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг із зазначенням динаміки розвитку дитини згідно з індивідуальною програмою розвитку.
Портал інклюзивної освіти: як батькам подати заяву до ІРЦ
В Україні запустили портал інклюзивної освіти, з допомогою якого батьки можуть подати заяву до інклюзивно-ресурсного центру онлайн.
Так, за допомогою порталу батьки можуть:
- подати заяву до інклюзивно-ресурсного центру онлайн;
- отримати запрошення на проходження комплексного оцінювання (адреса, дата, час);
- зберігати заяву та висновок в електронному вигляді;
- контролювати проведення занять з дитиною.
Інклюзивно-ресурсний центр працює за адресою: м. Кам’янка-Дніпровська, вул. Гоголя, буд. 7А, 1 поверх
Наталія Тюріна
Директор Інклюзивно-ресурсного центру



Середа, 01 Квітня 2020 11:50 | Переглядів: 438